Partizanovi evropski rivali aktivni na tržištu

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanovi evropski rivali aktivni na tržištu

Lijetuvos Ritas potpisao dva igrača, ali je Himki u problemu

Partizan će u grupi B Evrokupa igrati protiv Albe, Himkija, Bilbaa, Krasnog Oktobra i Lijetuvos Ritasa, a neki od tih klubova su u poslednjim danima bili aktivni na košarkaškom tržištu. Ima pojačanja, ali i dosta odlazaka.

Krenimo od Lijetuvos Ritasa. Litvanci su prvo sačuvali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Arturasa Gudaitisa za kog je jedno vreme bila zainteresovana i Crvena zvezda, a potom i doveli dva pojačanja. Zanimljivo, oba iz Dinamo Sasarija koji je prošle sezone igrao Evroligu. U pitanju su Kamerunac Keni Kađi i iskusni organizator igre Dejvid Logan koji je potpisao ugovor na godinu dana.

Vicešampion Italije želi Novicu Veličkovića

Aktivan je bio i Bilbao. Posle Ćavija Salgada i Danila Nikolića iz Mega Leksa, španski sastav je vratio sa dvogodišnje pozajmice Dejana Todorovića i potpisali sa njim ugovor na tri godine. Zanimljivo, Bilbao je takođe ciljao Kađija koji je otišao u Ritas.

Aranitović u Manresi

Kada je Himki u pitanju, Rusi su u potrazi za igračima na pozicijama četiri i pet, ali su znatno oslabili. Jedan od glavnih kandidata bio je Danijel Tajs iz Brosea, ali je problem što Nemac ima još dve godine ugovora, a umešao se i Makabi iz Tel Aviva.  Velika želja je Džejms Gist. Ruski sastav je prethodno ostao bez Pola Dejvisa, Tajlera Hanikata, Džejmsa Ogustina, Zorana Dragića i najverovatnije Tajrisa Rajsa koji će u Barselonu. Jako teško leto za Himki do sada.

Alba iz Berlina je ovog leta napravila smenu na klupi, umesto Saše Obradovića došao je Ahmet Čaki, čovek koji je bio pomoćnik Dudi Ivkoviću u Anadolu Efesu. Skorija aktivnost na tržištu bila je angažovanje iskusnog 32-godišnjeg Engina Atsura iz Bešiktaša.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.