Partizanova četvrtina iz snova, a onda zamalo drama

Izvor: N1 televizija, 04.Jan.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanova četvrtina iz snova, a onda zamalo drama

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar u 15. kolu ABA lige sa 95:87 i prekinuli seriju loših rezultata. Crno-beli su protiv direktnog rivala za plasman u plej-of upisali sedmi trijumf, tek drugi u poslednjih sedam utakmica u regionalnom takmičenju.

Beograđani su tokom većeg dela utakmice kontrolisali rezultat, a ključna je bila treća četvrtina u kojoj je ekipa Nenada Čanka postigla čak 39 poena.

Ipak, zahvaljujući padu koncentracije i ko zna koji put ponovoljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << greškama nije izostala neizvesna završnica u dovrani "Aleksandar Nikolić".

Gosti iz Hrvatske su za samo nekoliko minuta uspeli da istope 22 poena minusa i u poslednjih 120 sekundi meča uđu sa svega 6 poena zaostatka.

Na zadovoljstvo navijača koji su pružili veliku pomoć crno-belima Vuković je posle faula nad Gagićem dobgio i tehničku grešku i tako otklonio i poslednju dilemu oko pobednika.

Najdžel Vilijams-Gos je sa 22 poena (7/11 za dva), 4 skoka, 9 asistencija i 2 ukradene lopte bio najkorisniji igrač Partizana, Novica Veličković je postigao 18 (2/3 za dva) poena, uz 8 skokova i 3 asistencije, debitant Žorže Gagić je upisao 10 koševa i 8 skokova, a isti broj poena imali su još Aleksandar Aranitović, Patrik Miler i Đoko Šalić.

Kod gostiju Džošua Bostik je zabeležio 27 poena (6/11 za tri), Mislav Brzoja 14, a Preston Nouls (7 asistencija), Kristijan Krajina i Šime Špralja po 10 poena.

THE END: @PartizanBC beat @kkzadar for the 2nd time in this season. #ABALiga#PARZADpic.twitter.com/pmSkDsdEYm

Tok meča:

Posle uvodnog vođstva Zadra 4:0, Partizan je napravio seriju 7:0 i tako se vratio u igru.

Bostik je pogodio trojku za izjednačenje gostiju, a posle stalnog smenjivanja vođstva u prvih 10 minuta igre, a Partizan je na kratku pauzu otišao sa dva poena prednosti (20:18).

The match in Belgrade is just about to begin! Check out the starting 5 of @PartizanBC:

Live stats: https://t.co/UWNtj2dUbs#ABALiga#PARZADpic.twitter.com/TdLpWOabvA

Zadar je i u nastavku igrao čvrsto, a do novog izjednačenja goste je doveo DOmagoj Vuković (20:20).

Smenjuje se vođstvo u većem delu druge deonice, a Zadrani su i pored stalnog vođstva Partizana stalno hvatali rezultatski priključak i to poenima Bašića, Brzoje i Bostika.

Zadar je nastavio u istom ritmu, a gosti su poenima Krajine, Bašića i Noulsa uspeli da stignu do prednosti (37:33).

 Andrić i Aranitović vratili su Partizan na samo poen zaostatka, ali je Brzoja sa linije slobodnih bacanja povećao na 41:38, pa su gosti pre pauze ostvarili značajnu prednost.

HALFTIME: @PartizanBC - @kkzadar 38:41. @NigelWG5 9 | @MrBoomBostic22 9.

Live stats: https://t.co/UWNtj2dUbs#ABALiga#PARZADpic.twitter.com/k3v12ngBlY

Partizan je trojkama Marinkovića i Vilijamsa-Gosa otvorio drugo poluvreme i vrlo brzo preokrenuo rezultat u svoju korist - 46:43 (22. minut).

Crno-beli su serijom 12:2 'odlepili' na 50:43, a novoj trojkom Marinkovića u 24. minutu bilo je najvećih 53:44 za crno-bele.

Domaći su za nešto više od četiri minuta treće četvrtine postigli čak 20 poena, primili samo 8 i posle koša Vilijamsa-Gosa na semaforu je pisalo 58:46. Ubrzo je usledila i trojka Veličkovića, pa još jedna kapitena domaćeg tima za 69:51 u 28. minutu duela u "Pioniru".

Well, you just need to see this pass made by @PartizanBC player Patrick Miller! #ABALiga#PARZADpic.twitter.com/v9rS3brIGP

Partizan je došao i do +19, a u trećoj četvrtini postigao je 39 poena, jedan više nego u celom prvom poluvremenu. Zadrane je u igri držao odlični Džošua Bostik.

Ekipa Nenada Čanka je poenima Milera imala i maksimalnih +22 (85:63), ali se Zadar nije predavao i 3.5 minute pre kraja prepolovio je prednost crno-belih - 89:78.

Serijom 22:6 gosti su na nešto više od dva minuta pre kraja ozbiljno zapretili timu iz Humske - 91:85. Zadar je imao i napad da se još više približi, ali gosti nisu bili precizni što su domaći igrači iskoristili i posle faula nad Gagićem, uz tehničku grešku Vujoviću definitivno prelomili meč - 95:85.

Pogledajte REZULTATE i RASPORED, kao i TABELU.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Crno-beli prekinuli niz loših rezultata: Pobeda nad Zadrom u Pioniru (FOTO)

Izvor: BKTV News, 04.Jan.2018

Košarkaši Partizana savladali su večeras Zadar sa 95:87 u 15. kolu ABA lige...Crno-beli su tako prekinuli niz loših rezultata što u Evropi, što u regionalnoj ligi u kojoj su početak ove godine dočekali na sedmom mestu sa šest pobeda i osam poraza...Partizan je dobio pre svega neverovatnom trećom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.