Partizan vs Zvezda - Koliko je ko zaradio ove sezone u Evropi?

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2020, 08:44

Partizan vs Zvezda - Koliko je ko zaradio ove sezone u Evropi?

Opet je velika razlika u korist crveno-belih.

Od srpskih klubova na evropskoj sceni ostala je samo Crvena zvezda, koja je sinoćnjom pobedom nad Ararat-Jermenijom (2:1) izborila plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Osim obezbeđene jeseni u Evropi, srpski šampion je ovom pobedom zaradio još 2.92 miliona evra ovoga leta.

S obzirom da je prethodno Zvezda učestvovala i u kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ligu šampiona, na ovih 2.92 miliona treba dodati i 280.000 evra za učešće u prvom, pa još 380.000 za učešće u drugom kolu, zatim 480.000 za učešće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Takođe, UEFA je uvela i ''akcije'' klubova u Ligi Evrope. Svaka "akcija" vredi 71.430 evra, a s obzirom da je Zvezda trenutno na 18. mestu po koeficijentu u Ligi Evrope, ona će imati 31 akciju po šemi koju je uspostavila UEFA. Kada se pomnoži 71.430 sa 31 dobijamo sumu od  2.214.330 evra.

Dakle, za sada je Zvezda inkasirala preko šest miliona evra, uz mogućnost dodatne zarade u grupnoj fazi Lige Evrope, gde svaka pobeda donosi 570.000, a svaki remi 190.000 evra.

Ako osvoji prvo mesto u grupi, imaće još milion evra u kasi, ako bude drugoplasirana osvojiće 500.000.

Za to vreme, Partizan je ove sezone imao vrlo skroman učinak, i rezultatski i finansijski. Od učešća u prva tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope osvojio je svega 780.000 evra, ali srećom zimus je ostvario transfer Strahinje Pavlovića u Monako za 10 miliona evra, pa do naredne zime ne bi trebalo da bude većih finansijskih problema u Humskoj...

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Crvena zvezda zaradila 6.504.330€

Izvor: B92, 02.Okt.2020

Plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope Crvena zvezda je obezbedila i značajnu finansijsku "injekciju"...Iako ne može da računa na silne milione koje donosi Liga šampiona, do sada se kroz kvalifikacije nakupilo novca, dovoljno da trenutno ne bude krize u Ljutice Bogdana...Ta cifra je trijumfom nad Araratom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.