Partizan ubedljivo poražen u Vilnjusu

Izvor: Studio B, 15.Okt.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ubedljivo poražen u Vilnjusu

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Vilnjusu od ekipe domaćeg Lijetuvos Ritasa sa 92:65 (30:21, 17:8, 23:25, 22:11), u 1. kolu E grupe Evrokupa.

Crno-beli su posle 13 sezona zaredom u Evroligi neuspešno debitovali u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Podmlađeni sastav Duška Vujoševića bio je bez šansi protiv iskusnih Litvanaca, dvostrukih šampiona Evrokupa.

Tokom cele utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Partizan je bio u podređenoj ulozi, nemajući rešenja da zaustavi razigrane i efikasne protivnike, pa je u drugom poluvremenu uspeo samo da ublaži očekivani poraz.

Već u drugoj četvrtini Lijetuvos je stekao dvocifrenu prednost, u nastavku je ona koliko-toliko smanjena, ali je u poslednjoj deonici domaćin rutinski napunio koš crno-belih za ubedljiv trijumf.

Litvance su do pobede predvodili Lukauskis i Lesli sa po 18, Kavaliauskas sa 14 i Mozer i Orelik sa po 13 poena, dok su u slabom timu Partizana najefikasniji bili Gagić i Milutinov sa po 12.

U ostalim mečevima 1. kola E grupe Asesoft je u gostima pobedio Volgograd sa 81:75, dok je Banvit na domaćem terenu bio bolji od Hapoela iz Jerusalima - 80:76.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.