Partizan srušio Efes stotkom – NBA partija Alekse Avramovića

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 23:25

Partizan srušio Efes "stotkom" – NBA partija Alekse Avramovića

Košarkaši Partizana su savladali Efes 100:90 u "Beogradskoj areni", u okviru 27. kola Evrolige.

Crno-beli se sada nalaze na 10. mestu u elitnom takmičenju sa 13 pobeda i 14 poraza, dok je Efes 14. sa skorom 11-16.

Partizan je na krilima Alekse Avramovića došao do veoma bitne pobede.

Najefikasniji kod Partizana bio je upravo Avramović sa 30 poena, dva skoka i tri asistencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pratio ga je Zek Ledej sa 21 poenom i osam skokova, a dvocifreni su bili Kevin Panter sa 16 i Danilo Anđušić 15 poena.

U redovima Efesa, Vil Klajburn je bio najefikasniji sa 17 poena i četiri skoka, pratio ga je Tibor Plajs sa 13, a dvocifreni su bili Šejn Larkin sa 11 poena, pet skokova i šest asistencija, kao i Tajrik Džouns sa 10 poena i četiri skoka.

Obe ekipe su raspoloženo ušle u meč, po dve trojke viđene su na obe strane, za Partizan Doužer i Ledej, dok za Efes Plajs i Larkin (6:6). U nastavku je usledila nešto sporija igra, sve do sredine prve četvrtine, kada je Panter sa 5 vezanih poena doneo prednost crno-belima (11:8).

Ipak, posle serije promašaja na obe strane, Efes je uzvratio trojkom, a potom 5:0 serijom preuzeo vođstvo (13:16). Ipak ,do kraja prvog kvartala, bili su raspoloženi Ledej i Trifunović, koji su doneli crno-belima egal – 17:20.

Početkom drugog kvartala, Avramović je uneo neku novu energiju crno-belima. Usldila je rezultatska klackalica, sve do isteka četvrtog minuta, kada je prvo Trifunović, a potom i Aleksa pogodio za tri poena (31:28).

U nastavku su crno-beli 6:0 serijom došli do ubedljivijeg vođstva, nju je takođe pokrenuo bek reprezentacije Srbije, a potom su usledila dva maestralna zakucavanja Kabokla i Ledeja (37:32).

Ipak, na krilima Klajburna i Vilsa, do poluvremena je Efes uspeo da priđe na posed zaostatka i tako ode na pauzu – 43:38.

Najraspoloženiji u redovima crno-belih je bio Zek Ledej sa 11 poena i pet skokova, Aleksa Avramović sa devet i Bruno Kaboklo sa šest poena.

Na drugoj strani Vil Klajburn je upisao sedam, Derek Vilis i Šejn Larkin po pet poena.

Partizan je odlično ušao u drugo poluvreme, Panter je predvodio napad crno-belih i posle pet minuta igre, Efes je uspeo da upiše samo četiri poena, a crno-beli su se razigrali i tako došli do ubedljive prednosti (55:44).

Ipak, u nastavku je Efes napravio seriju 7:0, koju su vodili Plajs i Klajburn (55:51). U nastavku su to prekinuli Avramović i Ledej, ali Efes je ostao u egalu (58:55).

Do kraja četvrtine, trojkom Anđušića, Partizan je uspeo da dođe do značajnije prednosti pred poslednjih 10 minuta – 64:59.

Anđušić je nastavio u dobrom ritmu i pogodio za tri poena na startu poslednjeg kvartala. Ipak, sredinom Kvartala se Efes vratio u meč i doao do prednosti (72:73).

Ipak, sve je u svoje ruke uzeo Aleksa Avramović, nastavio da održava Partizan u prednosti, a onda je na dva minuta do kraja pogodio za tri poena i tako doveo crno-bele do dvocifrene prednosti – 92:82.

Do kraja meča je Efes pokušavao da se vrati trojkama Elajdže Brajanta, ali nije se moglo protiv Avramovića, koji je odigrao maestralno. Održao je prednost crno-belih do samog kraja, a Anđušić stavio tačkuna meč – 100:90.

Partizan u nastavku takmičenja očekuje gostovanje Armaniju u Milanu, a pre toga dočekuju Cedevita Olimpiju u ABA ligi.

Kada je u pitanju Efes, kod kuće dočekuje Bajern iz Minhena u 28. kolu Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   NBA,   Beogradska Arena

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šou Avramovića i Ledeja za „proključalu“ Arenu!

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Feb.2024

Košarkaši Partizana u punoj Štark areni savladali su Anadolu Efes 100:90 i tako prekinuli niz od tri evroligaška poraza! Partizan sada ima skor 13-14, dok je Efes na 11-16.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Aleksa Avramović: Hvala Željku, verovao je u mene (VIDEO)

Izvor: Danas, 01.Mar.2024, 00:04

Košarkaši Partizana slavili su u meču 27. kola Evrolige protiv Efesa 100:90, a najzaslužniji za trijumf bio je Aleksa Avramović koji je postigao 30 poena.

Nastavak na Danas...

Željko Obradović: Ili ću biti u Partizanu ili neću raditi

Izvor: Danas, 01.Mar.2024

Košarkaši Partizana uspeli su u meču koji je nosio prefiks „biti ili ne biti“ kada je reč o plasmanu u nokaut fazu Evrolige, da pobede Efes u Beogradu sa 100:90, pa trenutno imaju skor 13-14.

Nastavak na Danas...

Radonjićev tim konačno slavio – kraj negativnog niza

Izvor: B92, 01.Mar.2024

Košarkaši Bahčešehira su uspeli da savladaju Darušafaku u gostima, rezultatom 75:68, u okviru 21. kola turskog šampionata...Ekipa Dejana Radonjića je uspela da prekine niz od pet uzastopnih poraza u turskoj Super ligi i sada se nalazi na 10. mestu tabele sa osam pobeda i 13 poraza...Darušafaka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.