Izvor: RTS, 08.Feb.2023, 13:38

Partizan se među prvima oprostio od Ćira Blaževića

Fudbalski klub Partizan, među prvima se oglasio povodom smrti nekadašnjeg hrvatskog fudbalera i trenera Miroslava Ćire Blaževića, koji je preminuo u 88. godini života.
Miroslav Ćiro Blažević preminuo je nakon duge i teške bolesti, a tokom trenerske karijere najveće uspehe ostvario je sa Dinamom iz Zagreba - prvak Jugoslavije 1982, kao i sa reprezentacijom Hrvatske - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trećeplasirani na Svetskom prvenstvu 1998. godine. 

"Uz duboko poštovanje za rad i postignute uspehe u karijeri, Fudbalski klub Partizan se oprašta od legendarnog Miroslava Ćira Blaževića. Porodici i prijateljima upućujemo iskreno saučešće", navodi se u saopštenju na zvaničnom Tviter nalogu crno-belih. 
Blažević je u karijeri, između ostalih, vodio Sion, Dinamo, Rijeku, Grashopers, Prištinu, Nant, Paok, Osijek, Muru, Varteks, Hajduk, Ksamaks, Zagreb, Šangaj Šenhua, a poslednji klupski angažman imao je u Zadru 2014. godine.
Vodio je i reprezentacije Hrvatske, Irana, Bosne i Hercegovine i selekciju Kine.
Tokom bogate karijere zaradio je nadimak - trener svih trenera.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRVENA ZVEZDA – BLAŽEVIĆEVA NEOSTVARENA ŽELJA: ‘Partizan, Hajduk i Dinamo ne mogu ručak da im osole!’

Izvor: HotSport.rs, 08.Feb.2023

‘To je naš najveći klub! Bez diskusije!’ U ranim jutranjim časovima čitav region potresla je vest o smrti legendarnog fudbalskog trenera, Miroslava Ćira Blaževića. Popularni i voljeni Ćiro (88) nije mogao dalje u borbi protiv opake bolesti. Čuveni stručnjak nikada nije krio ljubav i emocije...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.