Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prije 26 godina na krovu Evrope

Košarkaši Partizana, na današnji dan prije 26 godina, ispisali su najuspješnije stranice srpske klupske košarke i pobjedom nad Huventudom 71:70 postali prvaci Evrope u Istanbulu.

Dramatičan meč u dvorani "Abdi Ipekči" odlučen je legendarnom trojkom Aleksandra Ðorđevića u posljednjoj sekundi, što mu je kasnije bio "zaštitni znak".

Jako mladom timu (21,7 godina prosjek), predvođenim sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << klupe Željkom Obradovićem, nije smetalo ni to što je do krova Evrope došao sa samo jednom odigranom utakmicom u Beogradu zbog građanskog rata u tadašnjoj Jugoslaviji, a dom mu je bila španska Fuenlabrada.

Crno-bijeli su na putu do najvrijednijeg trofeja srušili Solnok, u grupnoj fazi bili su četvrti sa skorom 9-5, onda su u četvrtfinalu eliminisali Knor iz Bolonje sa 2-1 u seriji, pa potom milanski Filips (82:75) na Završnom turniru u Istanbulu, prije velikog trijumfa nad Huventudom.

Šampioni Evrope sa Partizanom postali su: Aleksandar Ðorđević, Predrag Danilović, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Vladimir Dragutinović, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Nikola Lončar i Dragiša Šarić.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.