Partizan prepolovio dug, creme de la creme na otvaranju kuće

Izvor: B92, 25.Jun.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prepolovio dug, "creme de la creme" na otvaranju "kuće"

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je na otvaranju "Partizanove kuće" da je dug košarkaškog kluba iz prethodnih godina prepolovljen.

Partizan je u ponedeljak predstavio svoj novi dom na Dedinju, kuću koju je iznajmio kao poslovni prostor na javnom konkursu.

Objavljene su i promene u sportskom sektoru.

Bivši reprezentativac Nikola Lončar novi je sportski direktor kluba, dok je Vladimir Dragutinović, član legendarne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generacije iz 1992. preuzeo mesto direktora mlađih kategorija.

Gosti na predstavljanju "Partizanove kuće" bili su NBA zvezda Bogdan Bogdanović, bivši igrači Miroslav Berić, Miroslav Radošević, Aleksandar Čubrilo, Milenko Tepić, Kosta Perović, Ivo Nakić, kao i nekadašnje zvezde tima, a sada čelnici KSS predsednik Predrag Danilović i potpredsednik Dejan Tomašević.

Među zvanicama su bila i dvojica najuticajnijih košarkaških menadžera u Evropi Miodrag Ražnatović i Aleksandar Rašković, kao i direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon.

"Kad sam došao, delovalo da smo ušli u dubok rudnik, malo ko hteo da se prihvati, bilo je previše obaveza, nije bilo sistema. Najviše sam ponosan što smo finansijski uspeli da uradimo mnogo toga na stabilizaciji ugovora", rekao je Mijailović na konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, ukupan dug Partizana kada je došao na mesto predsednika bio je 7.186.000 evra.

"Najviše smo radili na dve grupe poverilaca, prema banci i igračima. Kad su u pitanju igrači, formirali smo tim koji je radio na tome. Ranije se izbegavao kontakt sa njima, nije bilo sluha. Sada je 90 odsto njih potpisalo srorazume. Tako smo dug prema igračima od 3.786.000 smanjili na 1.700.000 evra i ta suma biće otplaćena u naredne tri godine", kazao je Mijailović.

Predsednik crno-belih je naveo da Marfin banka više nije problem i da je dug prema njoj dugo godina opterećivao život kluba.

"To što smo uradili bio je veliki posao. Taj ugovor je šteta. Pre neki dan, drugostepeni sud u Beogradu presudio da više ne može da nam blokira račin i nemamo više nikakve obaveze. Paralelno smo radili i na tome da tužimo njih i verujem da ćemo dobiti na sudu i banka će imati obavezu prema nama. Oni su nas pre neki dan kontakrirali i hoće da se dogovorimo. Za deset meseci smo smanjili ukupan dug za 3.528.000 evra, ostalo je oko 3.800.000. Mnogo teže će biti vratiti ovaj drugi deo".

Mijailović je rekao da će košarkaši Partizana trenirati u Sportskom centru Korn, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor i da je želja da se mladje kategorije i prvi tim imaju gde da rade jer je u hali "Aleksandar Nikolić" "bilo skupo", a da je sad nađen "krov nad glavom".

Govoreći o preostalim obavezama prema nekadašnjem treneru Dušku Vujoševiću, Mijailović je kazao da u junu ide sledeća rata, a kasnije po utvrđenoj dinamici.

Ostoja Mijailović je rekao da je možda bilo lakše da prevare poverioce, upitan o tome kako rešiti ostatak duga.

"Nisam želeo da gasim Partizan i njegovu istoriju. Išli smo težim putem. Probaćemo da nađemo rešenje sa poveriocima. Jedan deo budžeta koje projektujemo za sledeće sezone biće odvojen i za to. Većina ljudi koji imaju potraživanja su imali razumevanja. Jednom američkom menadžeru je bio dug od 120.000 dolara za pet igrača koji su bili kod nas. On je prihvatio da otplatimo to u narednih godinu i po dana", rekao je prvi čovek crno-belih.

Mijailović je kazao da su ambicije Partizana uvek veoma visoke.

"Uvek su jako visoke ambicije u Partizanu, nama je mesto u Evroligi. Mislim da ni Evrokup nikad neće biti jači. Biće veoma snažna i ABA liga. Uvek idemo na najvišu tačku. Dovešćemo racionalna pojačanja. Nećemo po svaku cenu juriti prvo mesto da ne napravimo neke greške od ranije", kazao je Mijailović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mijailović: Dug Partizana je prepolovljen, imamo visoke ambicije

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2018

Nisam želeo da gasim klub i njegovu istoriju, išli smo težim putem. Probaćemo da nađemo rešenje sa poveriocima. Dovešćemo racionalna pojačanja - kaže predsednik crno-belih Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je danas da je dug tog košarkaškog kluba iz prethodnih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.