Partizan pozvao na sportsko navijanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pozvao na sportsko navijanje

Fudbalski klub Partizan pozvao je danas navijače koji će doći na predstojeći 147. "večiti" derbi da dokažu da nisu rasisti i huligani i da ne nasedaju na moguće provokacije "treće strane".

Partizan je u saopštenju na svom sajtu naveo da će sutrašnji 147. " >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << večiti derbi" (19.00) pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbije i Albanije.

"Nema sumnje da će oči fudbalske Evrope biti uprte u Beograd i da će svaki iole ozbiljniji incident pogoršati sliku o nama i negativno uticati na odluku Evropske fudbalske unije o pomenutoj reprezentativnoj utakmici", navodi se u saopštenju.

Partizan ističe da se u skorijoj prošlosti dešavalo da pojedinci ili male grupe huligana svojim ispadima stvaraju pogrešnu sliku o ostalim srpskim navijačima.

"Dokažimo sutra da nismo rasisti, huligani, varvari, da su uvrede koje ovih dana stižu na naš račun neistinite i pogrešne. Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena", piše u saopštenju.

"Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu. Takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi", ukazuje klub.

Partizan je ocenio da su moguće provokacije "koje će eventualno doći sa neke treće strane" i apelovao na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo i da se posvete bodrenju svog kluba.

"Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima", piše u saopštenju.

Partizan je istakao da se obratio nadležnima za neophodnu pomoć u organizaciji utakmice i da veruje da će policija i druge bezbednosne službe angažovati povećani broj svojih pripadnika i pozvao gledaoce da se pridržavaju uputstva redarske službe i poštuju zakon.

Kapije stadiona u Humskoj otvoriće se u 16.30, a zatvoriće se u 18.30, pola sata pre početka utakmice i posle toga niko neće moći da uđe na tribine.

"Neka sutra na terenu pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi!", poziva Partizan u saopštenju.

Nikolić: Nema favorita, derbi ne rešava prvenstvo

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da su šanse u derbiju uvek podjednake i da sutrašnji 147. prvenstveni duel sa Crvenom zvezdom neće rešiti prvenstvo.

"Dobro smo se pripremili za derbi, iskoristili smo pauzu da odmorimo igrače, radujemo se utakmici u kojoj nema favorita, uostalom u derbiju ga nikad nije ni bilo. Ukoliko moji igrači zadrža dosadašnju "glad za pobedama" možemo da se nadamo povoljnom rezultatu", istakao je Nikolić na konferenciji za medije u Humskoj..

Prema njegovim rečima ključ na putu do trijumfa je velika želja, koja je krasila ekipu od početka sezone.

"Derbi je najveći praznik našeg fudbala, želimo da odigramo kvalitetno, uvažavamo Crvenu zvezdu, ali me jedino zanima igra Partizana. Ovaj derbi ne odlučuje ništa, tek smo na trećini prvenstva i sve je moguće", naveo je on.

Nikolić je istakao da crno-beli neće kalkulisati, kao i da ne bi prihvatio nerešen rezultat.

"Bilo ko da je na suprotnoj strani idemo na pobedu, moramo da verujemo u sebe, pošto samo šampioni tako razmišljaju. Derbi bi, kao i uvek, mogao da odluči neki sitan detalj. Zvezda ima kvalitetan tim, spoj mladosti i iskustva, poseban njihov kvalitet je agresivnost", zaključio je Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.