Partizan, posle velike borbe, nadigrao Ritas za maksimalan učinak u Evrokupu

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan, posle velike borbe, nadigrao Ritas za maksimalan učinak u Evrokupu

Košarkaši Partizana savladali su Ritas u Vilnjusu sa 66:61 u trećeg kola Grupe B Evrokupa. crno-beli imaju maksimalan učinak tri utakmice - tri pobede. U narednom kolu naša ekipa dočekuje Lokomotivu Kuban, meč je na programu 22. oktobra.
Košarkaši Partizana uspeli su da ostanu neporaženi i posle trećeg kola Evrokupa. Teško gostovanje u Vilnjusu, velika borba, sjajne odbrane, mali broj poena, iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje su crno-beli izašli kao pobednici.

Ritas je bolje ušao u meč, stekao je domaćin prednost, koja je najviše iznosila šest poena. Ulaskom Gordića, Partizan se podigao i uhvatio priključak. Loš šut za tri poena nije dozvolio našem timu da preokrene rezultat.
Velika borba uz mali broj poena, Partizan je konstantno držao priključak za protivnikom da bi sa dve vezane trojke, Voldena i Pejdža, u finišu poluvremena preokrenuo rezultat i poveo sa četiri poena razlike. Pri tom rezultatu otišlo se na odmor.
Sjajan tempo i u nastavku. Dobre odbrane na obe strane, crno-beli uspevaju da kontrolišu rezultat i čuvaju prednostu. Partizan je stigao do maksimalnih plus devet, usledio je pad u igri i serija 11:0 za protivnika, koji uspeva da povede. Ipak, do kraja trećeg perioda naš tim je vratio prednost.
Velika neizvesnost i u poslednjoj četvrtini. Ritas je konstantno napadao i prilazio, a crno-beli uspevali da održe prednost. Četiri minuta pre kraja rezultat je bio nerešen.
Ponovo je naša ekipa uspela da stenke prednost i u poslednji minut uđe sa plus dva. Meč je prelomila trojka Gordića na 27 sekundi pre kraja, kojom se Partizan odlepio na plus četiri. Potom je naša ekipa rutinski privela meč kraju.
Najefikasniji bio je Pejdž sa 17 poena, Gordić je postigao 13, a Mozli 11. U poraženoj ekipi Bendzijus i Kruz su postigli po 15 poena.
Tok meča:
19.52 – Kraj meča. Partizan savladao Ritas sa 66:61. Uspeli su crno-beli da u poslednjih pola minute sačuvaju prednost i stignu do nove pobede u Evrokupu.

19.47 – Trojkom Gordića crno-beli odlaze na plus četiri  - još 27 sekundi.
19.44 – Još minut do kraja susreta Partizan vodi sa 60:58.
19.34 – Poslednjih pet minuta igre, crno-beli imaju četiri poena prednosti. Protivnik trojkom prilazi na minus jedan 57:56.
19.31 – Sedam i po minuta pre kraja rezultat je izjednačen - 52:52. Novom trojkom Pejdža, Partizan vraća prednost.
19.22 – Kraj treće četvrtine. Partizan vodi protiv Ritasa 50:48. Crno-beli su bili na pragu dvocipfrene prednosti, Janković je promašio zicer. Usledila je serija protivnika kojom je uspeo da preokrene rezultat, ipak naša ekipa je uspela da zadrži prednost.Pejdž je sa 11 poena prvi dvocifreni, Gordić i Mozli su dodali po osam. Kod protivnika Bendzijus 13, Kruz 12. 
19.21 – Konačno, pogađa i Partizan i prekida seriju protivnika.
19.20 – Trinkijeri nije uspeo tajm-autom da poveže redove svoje ekipe. Ritas vezuje još pet poena (serija 11:0) i ponovo vodi - 48:46.
19.17 – Crno-beli su uspeli da stignu do devet razlike - 46:37. Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada i protivnik serijom 6:0 prilazi na 46:43.
19.11 – Ritas trojkom Kruza smanjuje prednost Partizana, u narednom napadu Birčević "vraća" trojku - 44:37 za crno-bele.
19.10 – Posle četiri minuta igre u nastavku crno-beli vode sa 41:34.
19.06 – Nasavljena je velika borba u Vilnjusu.
19.02 – Počelo je drugo poluvreme.
18.45 – Poluvreme. Ritas - Partiza 30:34. Crno-beli su u finišu poluvremena uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Ritas je promašio nekoliko napada, tačnije odbrana našeg tima je odlično funkcionisala. Iz sjajne odbrane nekoliko lakih koševa, konačno je protadio šut za tri poena i Partizan vodi na poluvremenu. U našoj ekipi Pejdž i Mozli su postigli po osam poena, Volden je dodao sedam. Kod Ritasa Bendzijus je postigao 10 poena, a Kruz devet. Drugu četvrtinu crno-beli su dobili sa 17:12.
18.42 – Trojkom Voldena Partizan prelazi u vođstvo, 31:30. Nakon dobre odbrane i Pejdž pogađa za tri i crno-beli vode sa četiri razlike. Još minut do poluvremena. 
18.38 – Ritas je ponovo uspeo da ode na plus pet, međutim crno-beli se brzo vraćaju i ponovo prilaze na poen zaostatka 28:27. U ovom momentima Partizan predvodi Mozli, koji je trenutno najraspolozeniji za igru.
18.31 – Loš šut Partizana za tri poena, za sada samo jedna pogođena trojka iz deset pokušaja.
18.28 – Posle dva i po minuta igre u drugoj četvrtini crno-beli košem Mozlija dolaze do izjednačenja - 21:21. 
18.24 – Ritas trojkom otvara drugu četvrtinu.
18.20Kraj prve četvrtine. Ritas - Partizan 18:17. Posle nešto lošijeg starta, ulaskom Gordića crno-beli su povezali redove i uspeli da smanje prednost protivnika. Mozli i Zagorac su postigli po četiri poena, u ekipi Ritasa Kruz je postigao sedam, a Bendzijus pet.
18.16 – Partizan je povezao nekoliko dobrih napada i prišao na samo poen zaostatka - 15:16.
18.12 – Posle pet minuta igre, mali broj koševa, Ritas vodi 10:4.
18.06 – Prvi poen za Partizan zabeležio je Rade Zagorac sa lonije slobodnih bacanja
iskoristivši jedno od dva bacanja.
18.05 – Posle dva i po minuta igre bolji start Ritasa koji vodi sa 5:0.
18.00 – Počeo je meč između Ritasa i Partizana.
17.58 – Startne petorke:
Ritas: Holovej, Kruz, Ehodas, Bairstov, Butkevičijus
Partizan: Valden, Jaramaz, Zagorac, Barahovski, Nikola Janković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.