Partizan posle preokreta bolji od Zenita

Izvor: RTS, 09.Okt.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan posle preokreta bolji od Zenita

Partizan – Zenit 89:82. Košarkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu u ovogodišnjem Evrokupu, pošto su posle preokreta savladali ekipu Zenita. Zagorac i Lendejl najbolji u crno-belom sastavu. Navijači vređali reprezentativca Srbije Marka Simonovića. Sledeći meč Partizan igra u Španiji, a protivnik je Valensija.
Crno-beli košarkaši, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posle dve pobede na startu ABA lige i poraza u Trentu, zabeležili su prvi trijumf u Grupi C Evrokupa, savladavši u prepunom "Pioniru" ekipu Zenita 89:82.

Partizan se nije najbolje snašao na početku meča. Utisak je da je fantastična atmosfera možda više uticala negativno na njih nego na goste, koji su u početnih par minuta uspeli da lako dolaze do poena i sa prednošću od 9:2 odu na prvi tajm-aut.
Nakon toga, crno-beli su zaigrali znatno bolje pre svega u odbrani, što je otvaralo dosta prostora za lake poene u tranziciji Zagorca i relativno lakše šuteve za Marinkovića i Lendejla.
Rezultatska klackalica odvijala se sve do sredine druge četvrtine. Partizan je u toj deonici prvi put poveo na meču rezultatom 26:24, ali usledila je serija gostiju od čak 12 vezanih poena, pa je Zenit do kraja prvog poluvremena uglavnom održavao prednost koja je varirala od između šest i deset poena.
Ako je publika negativno uticala na Partizan na početku prvog, potpuno drugačiji efekat imala je na početku drugog poluvremena, kada su crno-beli nadoknadili sedam poena zaostatka i na krilima Zagorca došli do osam poena prednosti sredinom treće deonice.
Zenit je u poslednjem minutu treće četvrtine uspeo da poveže nekoliko odbrana i postignutih poena, pa se u završnu četvrtinu ušlo sa nerešenim rezutlatom.
Veoma neizvesno bilo je u poslednjem delu meča, u kojem se igralo koš za koš. Partizan je uspeo da veoma bitnom trojkom Sija i poenima Gagića stvori sedam poena prednosti. Crno beli su potom uspeli da se odbrane u nekoliko navrata i da upišu prvu pobedu ove sezone u Evrokupu.

Džok Lendejl i Rade Zagorac meč su završili sa po 16 postignutih poena, Bandža Si, Vanja Marinković i Đorđe Gagić dodali su po 12, dok je Aleksej Nikolić postigao 11 poena.
U ekipi Zenita fenomenalan je bio Džerod Jutof sa 25 poena (trojke 5/5) i deset skokova, 16 je dodao Džejlen Rejnolds, a 14 Filip Skrab.
Naredni meč u Grupi C Evrokupa Partizan igra 17. oktobra u Valensiji. 
Ovako je protekao meč:
21.53 – Kraj meča, Partizan je savladao ekipu Zenita 89:82.
21.42 – Ušli smo u poslednjih pet minuta utakmice, Zenit vodi 78:75.
21.31 – Posle tri odigrane četvrtine rezultat je nerešen 65:65.
Imali su crno-beli osam poena prednosti na sredini treće deonice, ali ovoga puta Zenit se vraća u život. Počeo je Partizan da pogađa trojke, ruski tim sve teže stiže do koša, što se odražava i na rezultat.
Zagorac i lendejl postigli su po 16 poena, Marinković je još na deset. Na drugoj strani Jutof ima 17 poena, Rejnolds 13, a Skrab 12.
21.18 – Sredina treće četvrtine, partizan vodi 56:55.
Lendejl je sa dve trojke pokrenuo seriju Partizana, koju je nastavio Rade Zagorac. Krilo crno-belih prvo je dva puta prekinuo napad gostiju, a onda i pogodio trojku za preokret Partizana.
21.04 – Nastavljen je meč.
20.49 – Poluvreme, Partizan – Zenit 39:46.
Teško crno-beli stižu prednost rivala, dok Zenit u dva-tri lako odlepi. Ipak, izabranici Nenada Čanka pokazali su da mogu ravnopravno da se nose sa favorizovanim protivnikom.
Vaea Marinković je najefikansiji sa deset poena, Lendejl je dodao osam, a Gagić šest. Na drugoj strani, Rejnolds ima 13, Jutof 10.
Partizan je pogodio samo jedno trojku iz sedam pokušaja, dok Zenit za tri šutira 5/9. U ostalim statističkim kategorijama ekipe su prilično izjednačene.
20.38 – Sredina druge deonice, Zenit vodi 36:29.
Gosti koriste i najmanje opuštanje crno-belih košarkaša i prave seriju. Doduše, košrkaši Zenita pogodili su i veliki broj teškiš šuteva i zasluženo vode.
20.24 – Posle prve četvrtine gosti vode 22:21.
Još jednom je Zenit pobegao na osam poena prednosti, ali se još jednom Partizan vraća. Vanja Marinković je postigao sedam poena, Džok Lendejl je dodao četiri. Na drugoj strani, sedam poena Rejnoldsa, šest Skraba.
20.15 – Bolji početak meča za goste, koji posle pet minuta vode 14:10.
Imao je Zenit i osam poena prednosti, ali su crno-beli dobrom odbranom uhvatili priključak.
20.02 – Počeo je meč.
19.58 – Predstavljeni su igrači obe ekipe. Zenit igra oslabljen neigranjem tri igrača, dok je Partizan kompletan.
19.50 – Igrači obe ekipe su na terenu, u toku je zagrevanje, meč uskoro počinje...

19.20 – Košarkaši Partizana ugostiće ekipu Zenita pred prepunim tribinama "Pionira", pošto su sve ulaznice za meč rasprodate sat vremena pre početka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVA EVROPSKA POBEDA PARTIZANA: Crno-beli na krilima Grobara srušili Zenit u paklu Pionira (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 09.Okt.2018

Košarkaši Partizana pobedili su Zenit u dvorani "Aleksandar Nikolić" u utakmici drugog kola Grupe C Evrokupa - 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17).  

Nastavak na Kurir...

Partizanov "zenit" za prvu pobedu u Evrokupu

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu Zenit iz Sankt Peterburga rezultatom 89:82 u drugom kolu Evrokupa...Uskoro opširnije....Tok meča:..Meč je počeo pogocima Vanje Marinkovića sa linije slobodnih bacanja, ali je usledila serija ruske ekipe od 10:0, a pogađali su Truškin, Skrab, Mekel...

Nastavak na N1 televizija...

SLAVLJE POSLE MEČA: Navijači i košarkaši Partizana posle trijumfa nad Zenitom dugo pevali zajedno (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 09.Okt.2018

Košarkaši Partizana pobedili su Zenit u drugom kolu grupe C Evrokupa sa 89:82, a po završetko meča zajedno sa Grobarimo dugo su slavili ovaju trijumf.

Nastavak na Kurir...

Neuspela premijera košarkaša Radničkog u „Jezeru“

Izvor: KGsport.info, 10.Okt.2018, 11:08

Košarkaši kragujevačkog Radničkog nisu uspeli da upišu i drugu pobedu na startu Druge muške lige Srbije. Izabranici trenera Igora Todorovića poraženi su sinoć u premijernom meču pred svojom publikom u hali „Jezero“ od Zemun Fitofarmacije sa 72:79 (20:23, 17:15, 18:15, 17:26).. Nakon trijumfa...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.