Izvor: Piplmetar.rs, 23.Apr.2023, 09:30

Partizan posle neverovatne drame u Podgorici odbranio prvo mesto!

Košarkaši Partizana startovaće sa prve pozicije u plej-ofu AdmiralBet ABA lige.
Oni su večeras u odloženoj utakmici 22. kola savladali Budućnost u Podgorici rezultatom 83:82 i tako ligaški deo završili sa 24 pobede i samo dva poraza. To znači da bez obzira na ishod predstojećeg meča između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde ekipa Partizana ostaje na liderskoj poziciji i u četvrtfinalu će igrati protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << osmoplasiranog Studentskog centra.
Zvezda će na Zadar, Budućnost je ostala na trećem mestu i igraće protiv Mege, a poslednji četvrtfinalni par je Cedevita Olimpija – FMP.
Posle uvodnih par minuta u kojima je Budućnost imala blagu rezultatsku prednost, Partizan je uspeo trojkama da okrene situaciju u svoju korist i čak četiri pogođena šuta van linije 6.75 metara imali su gosti do kraja prbog kvartala, a pogađali su Panter, Ledej, Egzum i Trifunović.
Na drugoj strani parirao im je Edin Atić, a Budućnost u većem delu prvog poluvremena nije imala još jednog napadački raspoloženog igrača.
Crno-beli su posle prve četvrtine imali četiri poena prednosti, a u drugoj se raspucao i Papapetru koji je pogodio dve trojke, razigran je bio i Smailagić, posle čijeg zakucavanja je Partizan stigao i do maksimalnih 14 poena razlike – 39:25.
Utisak o odličnoj Partizanovoj igri, pre svega u odbrani, pokvarila je trojka Erika Grina, uz faul Alena Smailagića, pa su Podgoričani upisali četiri poena u tom napadu pred sam kraj prvog poluvremena i smanjili na 41:31.
Ta pogođena trojka je bila uvod u Grinovu sjajnu treću četvrtinu i najviše zahvaljujući njemu Budućnost je u tom delu igre uspela da istopi Partizanovu prednost i da priđe na samo dva poena zaostatka  – 53:51.
Mogli su domaći i do vođstva u tim trenucima, ali je Smailagić sjajno reagovao u odbrani, iznudio nesportski faul i crno-beli su uspeli da zaustave taj nalet domaćina. Ipak, na ulasku u posldnju četvrtinu Parttizan je imao samo tri poena prednosti – 59:56.
I početak treće četvrtine bio je u znaku sjajnog Erika Grina koji pogađa još jednu trojku i smanjuje prednost Partizana na 61:60, a novi problem za crno-bele u tim trenucima bila je i četvrta lična greška Papapetrua.
Na drugoj strani je Lesor iznudio Kamenjašev četvrti faul, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, posle čega Erik Grin na sedam minuta do kraja pogađa novu trojku za prvo vođstvo Budućnosti u drugom poluvremenu – 63:62!
Sve više problema crno-beli su imali u napadu, uz to i Popović pogađa trojku za domaće i tek na pet i po minuta do kraja Ledej uzvraća na isti način i Partizan je poveo sa 67:66.
Kevin Panter je posle tajm-auta uvećao prednost crno-belih na 71:68 na oko tri minuta pre kraja i ovaj meč je polako ulazio u dramatičnu završnicu. Ipak, minut kasnije Panter pogađa i trojku za “plus četiri“ u korist crno-belih, bilo je 74:70 u tim trenucima.
Novi trener Budućnosti Petar Mijović je reagovao tajm-autom posle kog Petar Popović poentira za 74:72.
Panter na drugoj strani donosi nove poene Partizanu, ovoga puta sa linije penala. Domaći ne koriste naredni napad, a na drugoj strani Ledej pogađa trojku na asistenciju Pantera i na ulasku u poslednji minut delovalo je da praktično rešava ovaj meč – 79:72 za crno-bele.
Međutim, novi Mijovićev tajm-aut je uneo novu neizvesnost u ovaj meč. Opet se raspucao Erik Grin čijim poenima Budućnost prilazi na 79:76, a uz to je iznudio i nesportsku ličnu grešku, pa je Budućnost izborila još jedan napad koji je opet realizovao Grin za 79:78!
Željko Obradović je reagovao tajm-autom na 32 sekunde do kraja, a akciju koju je nacrtao realizovao je Lesor na asistenciju Egzuma. Međutim, nije moglo bez nove drame. Lesor nije pogodio dodatno slobodno bacanje, a Ledej odmah pravi prekršaj. O’Brajen je promašio oba penala na deset sekundi do kraja, ali ni to nije bio kraj!
Ledej pogađa samo jedno slobodno bacanje, a na tri sekunde pre kraja Papapetru je faulirao Erika Grina koji pogađa trojku i ima dodatno slobodno bacanje!
Pogodio ga je i izjednačio na 82:82! Neverovatno šta je Partizan sebi dozvolio u samom finišu!
Naravno, trener Obradović je zatražio novi tajm-aut, a onda kulimacija drame! Prilikom izvođenja lopte Ledeja, Bel-Hejns je na liniji centra terena faulirao Pantera koji ne pogađa prvo slobodno bacanje, drugi put je bio precizan za konačnih 83:82 za Partizan!
Imao je Petar Popović još jedan pokušaj sa preko pola terena, ali nije bio precizan i crno-beli su konačno mogli da proslave novu pobedu.
Panter sa 14 najefikasniji i

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Ivanović: Kada nosiš dres Zvezde pritisak je uvek tu

Izvor: B92, 23.Apr.2023

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 18 sati u Ljubljani igraju protiv Cedevita Olimpije zaostali meč 3. kola ABA lige.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.