Partizan kalkuliše protiv Reala? Ako baka nudi kolače, odmah uzimaj

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 10:39

Partizan kalkuliše protiv Reala? "Ako baka nudi kolače, odmah uzimaj"

Košarkaši Partizana imaju priliku da ove večeri u Beogradu, pred više od 20.000 svojih navijača, završe seriju protiv Real Madrida.

Crno-beli su dobili oba duela u Madridu, ali je sada situacija nešto drugačija jer u timu neće biti suspendovanih Kevina Pantera i Matijasa Lesora.

Posebno se pominje kapiten, koji ima kaznu od dva meča, pa čak pojedinci smatraju da bi bilo bolje da Partizan izgubi treći meč, a da u ćetvrtom reši pitanje prolaska na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fajnal-for i tamo bude kompletan.

Takvo stanovište izneo je trener Vlade Đurović, ali se sa njim ne slaže njegov kolega Željko Lukajić i odgovara:

"Nema velikog razmišljanja kada baka nudi kolačiće, odmah uzimaj, ko zna šta će biti ako kreneš da vagaš. Tako je i sa crno-belima kada se Real već ’nudi’, onda zgrabi šansu, ne oklevaj. Na pitanje kako će bez suspendovanih, Pantera i Lesora, odgovaram kontrapitanjem – mogu li oni sa druge strane parketa bez svoje dvojice kažnjenih Jabuselea i Deka. U situaciji kada te od ’fajnal-fora’ u Kaunasu deli još jedna pobeda, bez obzira ko (ne) može da pomogne, nema kalkulisanja, uradiš najbolje što možeš. Tako razmišlja i Željko Obradović. Trener Partizana je toliko toga prošao u bogatoj karijeri, zna šta će da traži od igrača“, priča Željko Lukajić za Sportklub.

Lukajić je pre tri decenije nasledio imenjaka Obradovića na klupi kluba iz Humske nakon Partizanove prve i jedine titule prvaka Evrope.

"Iskreno, pre početka plej-ofa, nadao sam se, ma verovao da Partizan može da napravi jedan brejk na gostovanju. Jedan od težih zadataka u ovom sportu je igrati ovakvu vrstu utakmica, kada su rivali obično prilično izjednačeni. Prva utakmica je bila neizvesna do samog kraja, ali posle tih 1:0, većina je pomislila da je to baš ’onaj brejk’, niko nije očekivao onakvu eksploziju. Ali, ovi Željkovi su stekli psihološku prednost, a još se povredio Tavares. Zavladali su situacijom, otvorio se novi prostor za uslovno nove igrače, sjajna druga utakmica“.

"Jedina mrlja onakve igre i rezultata u Madridu je tuča u finišu drugog meča, kada više nije bilo nikakve rezultatske nedoumice. Lična Ljulja, te vrste provokacije su rezultat ogromnog pritiska, to je jedino opravdanje, Neki su se kasnije ’prali’ korektnim izjavama, izvinjenjima, ali… Mnogo je važnije nešto drugo. Nadam se da će publika u Areni odreagovati gospodski, da shvati celu, komplikovanu situaciju“.

Popularni Struja samo nada da neće sve urađeno u Madridu pasti u vodu u Beogradu.

"Prednost od dve pobede je velika, ali je neophodna opreznost, bez opuštanja, posebno kada ne možeš da računaš na sastav sa početka serije. Mnogo toga će zavisiti od činjenice da li će i koliko biti spreman Egzum, dok se njima verovatno vraća Tavares. Dante je mnogo bitan igrač u napadačkoj varijanti. Ipak, verujem da će Partizan završiti seriju u Areni“, poručio je Lukajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Evroligo, pusti Pantera da igra na fajnal-foru!"

Izvor: B92, 02.Maj.2023

Sve je veća inicijativa da se kapitenu Partizana Kevinu Panteru umanji kazna od dve utakmice ukoliko crno-beli u utorak uveče završe seriju protiv Real Madrida...Time bi se sa 3-0 plasirali na fajnal-for u Kaunasu i istekla bi suspenzija Matijasu Lesoru, ali ne i Panteru, za koga se založilo već...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.