Partizan jednom nogom u trećem kolu, ubedljiva pobeda na Malti!

Izvor: Blic, 17.Jul.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan jednom nogom u trećem kolu, ubedljiva pobeda na Malti!

Fudbaleri Partizana uspešno su otvorili sezonu, pošto su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladali Valetu na Malti sa 4:1. Strelci za srpskog prvaka bili su Tomić, Ivanov, Stefan Šćepović i Ostojić, dok je počasni pogodak za Valetu delo Mifsuda. Revanš je za sedam dana u Humskoj

Crno-beli su pokazali da su kvalitetniji od rivala na samom startu, ozbiljno su ušli na meč, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu potcenili Valetu i to im se vratilo već posle prvih 45 minuta. Trener Vladimir Vermezović je priredio iznenađenje što je iz startne postave izostavio Sašu Ilića, pa su meč počeli Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Saša Marković, Lovre, Babović, Tomić, Lazar Marković i Stefan Šćepović.

Početne napade vodili su uglavnom preko desne strane, sa koje je stigao i prvi gol. Nemanja Tomić je u šestom minutu ušao malo ka sredini i sa ivice kaznenog prostora prelepim udarcem spoljnim delom kopačke pogodio dalji ugao za 1:0.

Posle početne inicijative uspeli su igrači Valete da se oslobode pritiska, ali ne i opasnije da zaprete. Najbolji igrač Maltežana Mifsud pokušao je da iznudi penal u 18. minutu ali nije bilo ni govora o najstrožoj kazni, jer nije postojao kontakt sa Ostojićem.

Većih uzbuđenja nije bilo do 33. minuta kada je Babović odlično izveo korner sa desne strane, najviši u skoku na petercu bio je Ivanov, pa je Partizan udvostručio prednost. Lovre je morao da napusti igru šest minuta kasnije zbog lakše povrede, a njegovo mesto je zauzeo Saša Ilić.

Posle toga su crno-beli počeli da napadaju i po levoj strani, odakle je došao i treći gol u mreži prvaka Malte - opet je Babović bio u ulozi asistenta, zavrnuo je loptu ka sredini gde je bio Stefan Šćepović kome nije bilo teško da povisi na 3:0, za miran odlazak na pauzu između dva poluvremena.

U nastavku je domaćin bio nešto agilniji, preneo je težište igre na polovinu našeg prvaka, a u 53. minutu udarac je oprobao Deni, ali je njegov šut završio pored leve stative Stojkovićevog gola, što je bila najopasnija situacija pred njegovim golom do tada.

Partizan je usporio ritam u tim momentima, što je Valeta iskoristila da smanji zaostatak - Mifsud je pobegao čuvarima po levoj strani u 66. minutu, pomogao mu je Volkov koji je zakasnio da napravi ofsajd zamku, pa je Stojković morao da vadi loptu iz mreže. Pre toga je nova, čini se lakša povreda zadesila crno-bele, pošto je Lazar Marković ostao na travi, a u igru je ušao Ninković i uneo potrebnu živost.

Radost domaćih nije dugo trajala, jer je pet minuta kasnije Partizan poveo 4:1. Babović je izveo slobodan udarac sa nekih 40-tak metara iskosa sa desne strane i pronašao Ostojića na drugoj stativi koji je glavom zatresao mrežu za ubedljivu pobedu crno-belih.

Istina je da je srpski prvak u drugom delu malo povukao ručnu, ali je rutinski odradio posao u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i ima lepu zalihu pred revanš za sedam dana u Humskoj.

Povezane vesti: Iz minuta u minut: Partizan - Valeta 4:1 Navijačima Partizana na Malti tri puta skuplje karte Partizan bez Smiljanića, Lazevskog i Miljkovića putuje na Maltu! Partizanov protivnik u Ligi šampiona traži trenera putem interneta

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz minuta u minut: Partizan - Valeta 4:1

Izvor: Blic, 17.Jul.2012

Fudbaleri Partizana pobedom su otvorili novu sezonu, pošto su savladali Valeta na Malti sa 4:1, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona...Kraj - Valeta - Partizan 1:4..Fudbaleri Partizana savladali su Valetu sa 4:1 na Malti u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona...Revanš...

Nastavak na Blic...

Partizan u gostima savladao Valetu 4:1

Izvor: Kurir, 17.Jul.2012

Fudbaleri Partizana, uspešno su startovali u kvalifikacijema Lige šampiona, savladavši Valetu na Malti sa 4:1(3:0)..VALETA: - Dobra igra i hraabro srce fudbalera Partizana nisu dozvolili domaćim igračima Valete ni minimum šanse da u duelu sa šampionom Srbije izbore nešto drugo osim časnog poraza....

Nastavak na Kurir...

„Parni valjak“ već u trećem kolu

Izvor: Danas, 18.Jul.2012, 01:28

Revanš duel Partizana i Valete, sledeće nedelje u Beogradu, biće samo puka formalnost, pošto su fudbaleri srpskog prvaka uspeli da već na sinoćnjem gostovanju na Malti prebrinu plasman u treću rundu kvalfikacija za Ligu šampiona - 1:4 (0:3), ali je ova pobeda ostala u senci tragične smrti majke...

Nastavak na Danas...

LŠ: Remi Dinama, debakl Želje

Izvor: B92, 18.Jul.2012

U prvim utakmicama drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Dinamo je u nadoknadi vremena ostao neporažen, dok je Željezničar doživeo debakl...U derbiju ove runde Dinamo je gubio od bugarskog šampiona Ludogoreca do 91. minuta, ali je golom Rukavine ostao neporažen...Sa druge strane, Željo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.