Partizan ide na sud kako bi zadržao Živkovića!?

Izvor: Sportske.net, 03.Jul.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ide na sud kako bi zadržao Živkovića!?

Čelnici fudbalskog kluba Partizan poručili su da Andrija Živković ne može da napusti Humsku u narednih godinu dana, a tom prilikom su nagovestili mogućnost pokretanja spora zbog detalja vezanih za prodaju prava na mladog igrača.

Fudbalski klub Partizan pokušaće da zadrži Andriju Živkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u svojim redovima a na tom putu možda će morati da uđe u spor sa menadžerima koji su učestvovali u sklapanju štetnog ugovora sa bivšom Upravom crno-belih.

"Andrija Živković je do juna naredne godine igrač Partizana i ne može da ode nigde bez dozvole kluba. Jasno je da mi nemamo ekonomski interes da ga zadržimo do kraja ugovora i zato želimo da se dogovorimo o produžetku saradnje na još dve godine" objasnio je predsednik Partizana.

Krilni fudbaler ima ugovor sa Partizanom do kraja predstojeće sezone a Zoran Popović je objasnio da crno-beli ne razmišljaju o prodaji već o produžetku saradnje što će biti jako teško pretočiti u delo.

Razlog za brigu leži u činjenici da je prethodna Uprava prodala deo prava na mladog igrača prodala investicionim fondovima koji vode Pini Zahavi i Falji Ramadani.

"Dobro smo proučavali ugovor Andrije Živkovića i ugovor o prodaji ekonomskih prava koji je napravljen. Mogu da kažem da je jako sporan, pošto nigde nema potpisa igrača, a u tom ugovoru stoji da menadžer odlučuje u kojem klubu će Živković nastaviti karijeru" dodao je Popović.

Kako bi zadržali igrača u Humskoj čelnici Partizana spremni su da pokrenu spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom.

"To je uradila bivša Uprava a moguće je da uđemo u spor sa Pinijem Zahavijem i pokušamo da oborimo taj ugovor" poručio je Popović.

Ukoliko se u Partizanu zaista odluče za ovakvu soluciju to bi moglo da ima višestruke negativne posledice jer je dobro poznato da je saradnja sa Pinijem Zahavijem crno-belima donela mnogo toga dobrog u prethodnom periodu.

Sa druge strane, Partizan bi možda mogao da dobije spor i zadrži Andriju Živkovića koji bi posle produžetka saradnje i prodaje bez posredstva investicionih fondova mogao da donese bogatu zaradu klubu u kojem je ponikao.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ZBOG ANDRIJE ŽIVKOVIĆA: Partizan je na svašta spreman!

Izvor: HotSport.rs, 03.Jul.2015

Partizan je zbog Andrije Živkovića spreman da ide na Međunarodni sud za sportsku arbitražu! Toliko je šampion Srbije ozbiljan u nameri da zadrži mladog asa u svojim redovima i da poništi ugovor sa Invewsticionim fondom Pinija Zahavija. . . Trenutno je menadžer vlasnik 50 odsto prava na ugovor...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.