Izvor: B92, 27.Jun.2020, 18:30

Partizan i Zvezda se oprostili od Ilije Petkovića

Dva najveća srpska kluba Partizan i Crvena zvezda oprostili su se od Ilije Petkovića.

Nekadašnji srpski fudbaler, a kasnije trener i čak selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković, preminuo je u 75. godini.

Od njega su se oprostili na društvenim mrežama i Partizan i Crvena zvezda.

"FK Partizan izražava duboko saučešće povodom iznenadne smrti velikog prijatelja i sportskog radnika, nekadašnjeg selektora reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Ilije Petkovića. Neka ti je večna slava!", napisali su iz Partizana.

"Počivaj u miru", napisali su iz Crvene zvezde.

Crvena zvezda je sa nevericom i velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Ilija Petković. Do poslednjeg trenutka svi u klubu smo bili ubeđeni da će Petko pobediti i ovog puta, da je njegovo srce jače od svega. Nadali smo se i bukvalno navijali, da i ovaj problem reši na sebi svojstven način, fintom, šmekom, hrabrošću i osmehom pobednika. Nažalost to se nije dogodilo.

Legenda našeg fudbala nije više sa nama, a iza njega je ostala velika praznina u našem klubu. Zvezdini veterani su sa Petkom delili fudbalski život, sve muke i radosti koje on nosi, više od pola veka, naš stručni štab i prvotimci su često upijali njegove savete, a igrači omladinske škole su primili mnoštvo pehara upravo iz ruku Ilije Petkovića...

Crvena zvezda upućuje poslednji pozdrav velikom igraču, fudbalskom romantičaru, rivalu, šmekeru i učitelju. Petko večna ti slava!

Crvena zvezda izražava najdublje saučešće njegovoj porodici.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.