Partizan i Vojvodina zakopali ratne sekire

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan i Vojvodina "zakopali ratne sekire"

BEOGRAD -

Fudbalski klubovi Partizan i Vojvodina koji su posle finala Kupa Srbije vodili pravi medijski rat, odlučili su da "zakopaju ratne sekire".

Dva kluba u zajedničkom saopštenju ističu da će "sve što se dogodilo poslednjih dana shvatiti kao pouku za predupređivanje sličnih dešavanja u budućnosti".

"Prirodno je da klubovi štite svoje interese, ali je pri tome neophodno poštovati kulturu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnog dijaloga, sportski fer-plej i pravila fudbalskog sporta. Ovom prilikom, poneseni događajima i navijačkim strastima, u pojedinim trenucima smo zaboravili na ta načela", navodi se u saopštenju.

Partizan i Vojvodina su sigurni da će i dalje biti neslaganja oko pojedinih segmenata fudbalske igre, ali ističu da su obavezni prema navijačima i sportskoj javnosti da raspravu o njima vode dostojanstveno i na osnovu objektivnih činjenica.

"Posebno smo obavezni da štitimo ugled fudbalskog sporta koji je u Srbiji iz više razloga ozbiljno narušen. Spremni smo da zajednički učestvujemo u svim aktivnostima usmerenim na napredak srpskog fudbala", ističe se u saopštenju.

Beogradski i novosadski klub nadaju se da će nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije sva događanja na utakmici finala Kupa objektivno sagledati, a pri donošenju sankcija, uzeti u obzir mladost igrača jednog i drugog kluba, kao i njihove emocije u tim spornim trenucima.

"Nadamo se da će time biti stavljena tačka na skandal za koji svi želimo da se više nikad ne ponovi. Voleli bismo da se naša dva kluba i iduće sezone nađu u finalu Kupa jer smo dužni da ljubiteljima fudbala u Srbiji priredimo istinski spektakl koji će se pamtiti samo po lepom", zaključuju Partizan i Vojvodina.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomirenje Vojvodine i Partizana

Izvor: RTS, 19.Maj.2011

Prirodno je da klubovi štite svoje interese, ali je pri tome neophodno poštovati kulturu javnog dijaloga, sportski fer-plej i pravila fudbalskog sporta. Ovom prilikom poneseni događajima i navijačkim strastima u pojedinim trenucima zaboravili smo na ta načela, navodi se između ostalog u zajedničkom...

Nastavak na RTS...

Partizan i Vojvodina i dalje prijatelji

Izvor: Beta, 19.Maj.2011

BEOGRAD, 19. maja 2011. (Beta) - Fudbalski klubovi Partizan i Vojvodina saopštili su u četvrtak da su izvukli pouke iz incidenta na finalnoj utakmici Kupa Srbije i pozvali navijače da "smire strasti"...U zajedničkom saopštenju objavljenom na sajtu Partizana navedeno je da su oba kluba u sporu...

Nastavak na Beta...

"POMIRILI" SE VOJVODINA I PARTIZAN

Izvor: Kurir, 19.Maj.2011

BEOGRAD- Fudbalski klubovi Partizan i Vojvodina su, povodom finala Kupa Srbije koji je izazvao spor dva kluba, mnogo teških reči i međusobnih optužbi, saopštili da su se sporazumeli da sve ružno ostave iza sebe i nastave da gaje i unapređuju tradiciju prijateljstva...Očekujemo da će nadležni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.