Partizan doveo Makadua, debi moguć već protiv Virtusa

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan doveo Makadua, debi moguć već protiv Virtusa

Košarkaški klub Partizan doveo je u svoje redove Džejmsa Majkla Makadua i već ga registrovao za nastupe u Evrokupe, piše Sportando. Na sajtu Evrokupa Makadu već u sastavu Partizana sa brojem osam.
Džejms Majkl Makadu novi je košarkaš beogradskog Partizana, a na sajtu Evrokupa već je registrovan za takmičenje u dresu sa brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osam.

Makadu je dvostruki osvajač NBA prestena sa ekipom Golden Stejta, 2015. i 2017. godine, da bi ovu sezonu započeo u turskom Bešiktašu.
U Fibinoj Ligi šampiona prosečno je beležio 11 poena i devet skokova, dok je u šampionatu Turske imao nešto skromniju statistiku – 8.5 poena i 6.6 skokova.
Amerikanac bi u crno-belom dresu mogao da debituje već u sredu, kada Partizan u Štark areni igra prvi meč top 16 faze Evrokupa, protiv italijanskog Virtusa.

Partizan je prethodno želeo da angažuje Džamela Meklina i Džofrija Lovernja, ali bez uspeha.
Džejms Makadu je sin legendarnog košarkaša Boba Makadua, koji je u karijeri dva puta bio NBA šampion sa Los Anđeles lejkersima (1982. i 1985. godine), ali i dva puta klupski šampion Evrope sa ekipom Olimpije iz Milana (1987. i 1988. godine).
Crno-beli još nisu zvanično potvrdili dolazak američkog košarkaša u svoje redove.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.