Partizan: Incident je posledica provokacije huligana

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Incident je posledica provokacije huligana

BEOGRAD, 20. aprila 2015. (Beta) - Košarkaški klub Partizan saopštio je u ponedeljak da je trenera Duška Vujoševića verbalno napao huligan i da je incident nakon toga posledica te provokacije.

"Trener Partizana je po završetku utakmice doživeo verbalni napad iz neposredne blizine. Huligan, koji je pod istragom zbog toga što je novinarki B92 nasilno skinuo sundjer sa mikrofona na stadionu Zvezde, u hodniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ispred svlačionice je napao Vujoševića, tako što je videvši da on prolazi, prekinuo razgovor telefonom i vulgarno ga opsovao", navodi se u saopštenju Partizana.

Vujošević se sukobio sa Stevanom Sojićem u nedelju uveče u hali Pionir ispred svlačionica nakon utakmice Partizana i Zvezde, posle koje su se crveno-beli plasirali u finale Jadranske lige.

Zvezda je ranije saopštila da je Stevan Sojić član Skupštine crveno-belih i da je Vujošević "nasrnuo" na njega.

Partizan je dodao da Vujošević "tog čoveka u životu nije video" i nije imao ni jedan razlog da ga napadne "pošto ga jednostavno i ne poznaje".

"Čovek, čiji se staž vezuje isključivo za huliganizam, navijačku tribinu i šipku, kome ni u jednoj košarkaškoj ligi nije mesto u restriktivnoj zoni, dobio je šansu za napad na najtrofejnijeg trenera Partizana u istoriji. To je nedopustivo i sramno, još ostaje da od sada navijačke vodje počnu da napadaju i igrače po svlačionicama, pa ćemo onda doći do tačke kada više nikakvih normalnih uslova za igranje košarke u Srbiji neće biti", saopštio je Partizan.

Kako su saopštili crno-beli, na sastanku bezbednosti je dogovoreno da klubovi odrede kojih osam ljudi će sa ekipom ući u Pionir.

"Glavno je pitanje koji je razlog da vodja navijača, ali i vozač koji je na jednoj od prethodnih utakmica ušao na teren i napao Sašu Pavlovića u Železniku, budu u najužoj delegaciji Crvene zvezde?", piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.