Izvor: HotSport.rs, 29.Mar.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN NA RASRKSNICI: Igrati Evrokup ili pomoći reprezentaciji? KSS se oglasio…

Iz Košarkaškog saveza Srbije stiglo je ozbiljno upozorenje klubu iz Humske da nikako ne igra u Evrokupu sledeće sezone.

Prema najavama od sinoć, Košarkaški klub Partizan trebao bi da zaigra umesto Mega Leksa u Evrokupu, ali je sve to na dugom štapu zbog ozbiljnih pretnji od strane FIBA da će reprezentativne selekcije trpeti posledice ukoliko timovi zaigraju u drugom po redu evropskom takmičenju.
To je potvrdio i Dejan Tomašević, generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << sekretar KSS, koji šalje poruku da Partizan ne bi trebao da igra u Evrokupu ukoliko će to naštetiti nacionalnom timu.
– FIBA je zauzela izuzetno tvrd stav u odnosu na neke ranije informacije i komunikaciju. Bojim se da nećemo imati izbora, a još manje manevarskog prostora, mada bi trebalo sačekati konačnu potvrdu iz Ženeve – rekao je Dejan Tomašević, a njegove reči prenosi ‘Sport’.
– Spustili bi nam rampu za najbolje košarkašice, koje su već vizirale Olimpijske igre, logično i za seniore, kojima predstoji kvalifikacioni turnir u Beogradu – upozorava Tomašević.
Nikome, pa ni Tomaševiću nije jasno zbog čega je FIBA dozvolila timovima da igraju u Evroligi, ali ne i u Evrokupu.
– Kao nekadašnjeg sportistu, ali i čoveka, boli me princip dvostrukih aršina u igri koja daleko prevazilazi naše prostore. Ako je učešće u Evroligi ‘nekažnjivo’, zašto to ne važi i za Evrokup – pita se Tomašević isto što i svi koji racionalno razmišljaju.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Košarka

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.