PARTIZAN: Krše Ustav, uveli su verbalni delikt!

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN: Krše Ustav, uveli su verbalni delikt!

Predsednik Partizana Milorad Vučelić uporedio odluke Disicplinske komisije FSS sa vremenom Slavka Šajbera. "Borio sam se protiv verbalnog delikta i u Brozovo vreme, verujem da će biti odmazde. Kao u vreme inkvizicije", rekao je Vučelić.

Partizan je zagrmeo!

Nezadovoljan i ogorčen zbog odluke Disciplinske komisije da ga kazni oduzimanjem dva boda, ali i novčano, kao i da predsednik kluba Milorad Vučelić bude kažnjen zabranom istupanja u javnosti, crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poručuju da su prekršeni i Ustav i zakoni, a poručili su i da je napravljena lažna simetrija i da je pogrešno ocenjeno da je reč o "ratu saopštenjima" Zvezde i Partizana, jer je Partizan odgovorio jednom.

Takođe, Partizan je saopštio da će poštovati odluke organa FSS, ali i da će se na njih žaliti i najavio žestoku pravnu borbu, uključujući i da će podmneti inicijativu za ocenu ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS koji smatra protiustavnim i protivzakonitim jer u sebi sadrži kažnjavanje za klevete i verbalne delikte, iako ta krivična dela od 2012. godine NE POSTOJE u srpskom zakonodavstvu.

Čelnici Partizana izneli su utisak da je odluka Disciplinske komisije "unapred doneta", a posebno indikativno je to da su saslušavani dva sata pred nekompletnom Komisijom (jedna od članica je na skijanju na Kopaoniku), a da je odluka doneta samo pola sata nakon toga.

"Pa kad su stigli da analiziraju i procene naše argumente?! To je nipodaštavanje, potcenjivanje i ponižavanje!", kažu iz Partizana.

"Odlukom Disciplinske komisije FSS ugroženo je zagarantovano ustavno pravo slobodne misli i govora. Gotovo pola veka o tome pišem, borim se protiv kriminalizacije verbalnog delitka, borio sam se i u Brozovo vreme, nameravam da to radim i daje. Uvođenjem vebalnog delikta u sistem fudbala izvršena je kriminalizacija slobode govora. A kao posledica su, na osnovu takve inkriminacije, Partizanu oduzeta dva boda zarađena na terenu. To se od Slavka Šajbera 1986. nije dogodilo u najelitnijem takmičenju“, rekao je Milorad Vučelić, nekadašnji saradnik Slobodana MIloševića.

Disciplinska komisija je sankcionisala i predsednika Partizana lično, zabranom vršenja funkcija u fudbalu na period od tri meseca, zbog izjave "u Srbiji se namešta".

Vučelić je rekao i da je očekivao da se Fudbalski savez Srbije i njegov predsednik Slaviša Kokeza oglase ovim povodom, ali da se to nije dogodilo, kao i da će pitati Kokezu i FSS šta sme da radi.

"Zamolio bih vas novinare da mi se ne obraćate za izjave, jer mi je zabranjeno da govorim. LIčno, ne bih poštovao, ali pošto ima posledice za FK Partizan ja neću da učinim ništa da dodatno oštetim klub do pravosnažnosti odluke. Žalićemo se svim mogućim instancama, a ja ću poštovati odluku dok neko ne bude reagovai - organi FSS, Upravni sud i Ustavni sud".

Potpredsednik Partizana, pravnik Vladimir Vuletić izneo je niz podataka i argumenata u vezi sa radom Disciplinske komisije, a pogotovo u vezi sa radom člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja Dragiši Biniću. Njegovo ime je namerno izgovarao sa akcentom - "dragIša".

uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.