OLAKŠICA ZA PARTIZAN: Gajas Zahid više nije stranac!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 16:16

OLAKŠICA ZA PARTIZAN: Gajas Zahid više nije stranac!

Stigla je potvrda.

Norveški fudbaler i prvotimac Partizana, Gajas Zahid više nije stranac i neće zauzimati mesto predviđeno za igrače koji nisu domaći ili iz zemalja van Evropske unije - saznaje Telegraf.

Crno-belima je iz nadležnih institucija, fudbalskih, ali i državnih stiglo tumačenje i potvrda napismeno da Norvežanin ima ista prava kao i fudbaleri i zapadnih zemalja, članica Unije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Zahid nije aplicirao, niti dobio srpski pasoš, jednostavno je, još pre mesec dana, iz kluba iz Humske zatražena ekspertiza od nadležnih institucija u vezi sa statusom igrača iz Norveške, jer u pravilniku nije bio jasno definisan.

Pomenuta zemlja nije članica Evropske unije, ali sa EU ima potpisan Sporazum o Evropskom ekonomskom prostoru (EEP) i u velikoj meri sledi zakone Unije, pa je postojala nejasnoća u vezi sa statusom Gajasa Zahida, koji je rođen i ima pasoš Norveške.

Otuda su crno-beli zatražili ekspertizu i stav, kako nadležnih državnih, tako i fudbalskih institucija i danas dobili potvrdu da se Zahid, baš kao što je to slučaj u, recimo, Italiji, vodi kao igrač koji dolazi iz EU, odnosno kao domaći fudbaler.

Partizan je insistirao da sve to bude napismeno, overeno, kako ne bi bilo problema, pa je "pismo" od velike važnosti stiglo iz Fudbalskog saveza Srbije, uredno pečatirano i overeno potpisanom generalnog sekretara Jovana Šurbatovića.

Ovo će predstavljati olakšicu za trenera Igora Duljaja... imajući u vidu da je broj internacionalaca ograničen na četvoricu na terenu u domaćem prvenstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.