OD OČAJA DO SJAJA: Treća uzastopna pobeda Trinkijerija na klupi Partizana

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD OČAJA DO SJAJA: Treća uzastopna pobeda Trinkijerija na klupi Partizana

Crno-beli u Beogradu posle lošeg početka meča nestvarnom serijom 25:0 se vratili, pa došli do trijumfa protiv Cibone POBEDA u regionalnom klasiku kao po navici otišla je u ruke košarkaša Partizana. Crno-beli su 17. put savladali Cibonu (ukupno 17:1) u Beogradu – 86:67 i tako vezali treći uzastopni trijumf od dolaska na klupu Andree Trinkijerija. Posle ovakvog raspleta derbija 7. kola ABA lige, Beograđani će preskočiti Zagrepčane i uskočiti u plej-of zonu. Baš >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao i svaki meč Partizana ove sezone, ni ovaj nije mogao da prođe bez oscilacija, i to ogromnih. Dok još domaći nisu bili ni svesni da je utakmica počela, izrazi lica navijača su bili “zaleđeni” jer je Cibona ekspresno povela 12:0. Polako su se budili Pejdž i drugovi, a protivnici su za to vreme povećali prednost do maksimalnih 23:8. PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Partizan - Cibona 86:67 Kad se činilo da crno-belima preti katastrofa, na terenu se odjednom pojavilo ono njihovo drugo lice, mnogo lepše za gledanje. Zagorac je presekao loptu u odbrani i pogotcima sa penala otvorio nestvarnu seriju svog tima. Naredni napad Lendejl je završio zakucavanjem, a onda je na binu zakoračio Aleksej Nikolić. Na krilima Slovenca, koji je u ovim trenucima pokazivao da nema samo defanzivne kvalitete, Partizan je uspeo da veže 25 poena, od čega je deset bilo njegovo delo. I za samo sedam minuta od “minus 15” momci iz Humske su stigli do “plus 10”. Ko ih nije gledao ove sezone, pomislio bi da će nastavak doneti mirniju utakmicu. Međutim, kao i obično nije bilo tako. Cibona se brzo osvestila, pa je sredinom treće četvrtine ponovo meč došao na sam početak. Tada je ulogu lidera preuzeo Rade Zagorac, postigao tri trojke i ponovo “odlepio” ekipu na 69:56, pred start poslednje deonice.PROČITAJTE JOŠ: "ČISTKA" U CEDEVITI: Raskinuti ugovori sa Magetom i Agilarom U nastavku je Vanja Marinković ubacio bitan pogodak iz daljine, isto je učinio i Markus Pejdž, pa je u 37. minutu bio poznat pobednik... Zagorac i Lendejl su samo zapečatili najubedljiviji trijumf ove sezone, pred dva teške gostovanja – Zenitu i Budućnosti.Dvorana: “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 6.500. Sudije: Pukl (Slovenija), Nedović (Slovenija), Nikolić (Srbija).PARTIZAN: Pejdž 13 (5as), Si 7, Marinković 12, Gegić 4, Pecarski, Gavrilović, Braun, Zagorac 17 (4as), Janković 1, Lendejl 19 (7sk, 9-8 iz igre), Gagić, Nikolić 13.CIBONA: Bilinovac 6, Uljarević 1, Ljubičić 10, Marić 2, Bundović 14, Gilbert 3, Novačić 6, Rozić 4, Slavica, Reli-Ros 9, Džeferson 4, Markota 8.Po četvrtinama: 23:23, 22:17, 24:16, 17:11.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinkijeri: Rano je da u sedam popodne budemo pijani!

Izvor: B92, 10.Nov.2018

Košarkaši Partizana prikazali su odličnu igru uu meču 7. kola ABA lige sa Cibonom. Crno-beli su slavili sa 86:67 i tako ostvarili treći uzastopni trijumf...Od kako je preuzeo kormilo bivšeg šampiona Evrope, Italijan Andrea Trinkijeri ne zna za neuspeh. Posle Mega Bemaksa i Trentea, pobeđena je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.