OBRT U ISTRAZI: Golman Partizana i saradnik Velje Nevolje optužen za otmicu? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 13:57

OBRT U ISTRAZI: Golman Partizana i saradnik Velje Nevolje optužen za otmicu? (FOTO)

Golman mlađih kategorija Rukometnog kluba Partizan, V. Đ (19), koji je uhapšen u velikoj akciji policije 21. maja ove godine, tereti se za otmicu, saznaju mediji.

Kako je rečeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, njemu je po hapšenju određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega nije dobio pritvor. Istraga je odmah pokrenuta.

V. Đ. je uhapšen dok je bio na treningu, u SC Banjica, a njegovo privođenje, kako je tada saopšteno, povezano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sa učešćem u radnjama kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- U trenutku upada golman Partizana je bio sa jedne strane terena, kod aut-linije, sa još nekoliko golmana, dok su igrači, njih 12 ili 13 bili na drugoj strani, verovatno je vođeno računa da u tom trenutku oko njega ne bude velika gužva. Naoružani su se ustremili pravo na njega, rekli su mu da legne i on je to uradio, niti je pružao otpor, niti je pokušao da beži - ispričao je tada Dobrosav Jeličić, direktor Rukometne akademije Partizana.

Kako se nezvanično saznaje, V. Đ. se na tribinama obreo već od svoje dvanaeste godine i bio je redovan na utakmicama Partizana u Humskoj ulici.

- Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mlađoj kategoriji desetak godina - kazao nam je nakon hapšenja direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević.

U koordiniranoj akciji policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, istog dana uhapšeni su Aleksa S. (21), Slobodan M. (40), Aleksa D. (24), V. Đ. (19), Miloš S. L. (21) i Mijat S. (22) na više lokacija u velikoj akciji, zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković poznatiji pod nadimcima "Mesar" i "Zver".

Prema saopštenju MUP-a, sumnjiče se da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i otmica.

Osim V. Đ. koji je uhapšen u sportskoj hali, ostalima su lisice na ruke stavljene u njihovim stanovima. Jedan od njih pokušaju je da pobegne preko terase.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

GOLMAN PARTIZANA SE TERETI ZA OTMICU Preokret u istrazi

Izvor: Blic, 25.Jun.2021

Golman mlađih kategorija Rukometnog kluba Partizan, V. Đ (19), koji je uhapšen u velikoj akciji policije 21. maja ove godine, tereti se za otmicu, piše Telegraf.rs.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.