Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI OBRT: Partizan bez šanse i za FIBA Ligu šampiona?

Na sastanku koji je početkom nedelje održan u Minhenu FIBA je okupila predstavnike evropskih liga i klubova kako bi im predstavila koncept svog movog takmičenja – Lige šampiona.

U ime Košarkaškog saveza Srbije sastanku je prisustvovao potpredsednik ove organizacije Dejan Tomašević.
– Za razliku od nekih drugih sastanaka, dobra je stvar što je Međunarodna košarkaška federacija pozvala i naš Savez. Pre svega, da se upoznamo sa programom i predlozima o budućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Ligi šampiona FIBA, rekao je Tomašević u izjavi za Sport.
Ono što nije dobro za srpsku košarku je da će i u to takmičenje klubovi ići iz regionalne, a ne domaće lige. Naime, ranije se govorilo da će po jedno mesto dobiti Hrvatska, Srbija i Slovenija ili Crna Gora, a Tomašević kaže da to neće biti tako.
– FIBA je ponudila tri mesta ABA ligi u novoj Ligi šampiona. Dva diretnog prolaza i jedan klub kroz kvalifikacioni sistem, otkriva potpredsednik KSS.
Ako to ostane tako jedini srpski klub koji imaju priliku da igraju u tom novom takmičenju su Crvena zvezda (ako ne dobije pozivnicu za Evroligu) i/ili Mega Leks (ako ne bude šampion ABA, a ta liga dobije mesto u Evroligi).
Ova vest se sigurno neće dopasti navijačima Partizana koji su se nadali da će njihov tim naredne godine igrati u novoformiranom takmičenju odnosno da bi to pravo mogli da izbore kroz domaću ligu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Košarka

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.