NAJBOLJA STVAR U ŽIVOTU - SAŠA ILIĆ Božinov o kapitenu Partizana, ali i predstojećem večitom derbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2023, 21:16

"NAJBOLJA STVAR U ŽIVOTU - SAŠA ILIĆ" Božinov o kapitenu Partizana, ali i predstojećem večitom derbiju

Prelepa sećanja ima na vreme koje je proveo u crno-belom dresu.

U sredu se igra 171. večiti derbi kada će na stadionu Partizana gostovati najveći rival, Crvena zezda. Biće to nova prilika za igrače dva tima da pokažu zašto taj duel nosi epitet "svetkovina srpskog fudbala".

Na terenu će biti veliki broj inostranih fudbalera, a jedan od onih koji je ostao u lepom sećanju navijača Partizana jeste Valeri Božinov.

Nekadašnji bugarski fudbaler proveo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sezonu i po u crno-belom dresu, tačnije, od februara 2015. do leta 2017. godine. U tom periodu bio je akter četiri derbija, uoči ovog priželjkuje pobedu bivšeg kluba.

- Naravno da bih voleo da Partizan pobedi, pošto ja navijam za taj klub. Za mene je najbitnije da se igra lep fudbal, tribine da budu pune i da ne budu nikakvih problema i da to bude pravi fudbalski praznik - rekao je Božinov za HotSport.

Sa Partizanom je osvojio jedan domaći šampionat i dva kupa, a boravak u Humskoj okarakterisao je kao najlepši u karijeri.

- Da, proveo sam dve prelepe godine u Srbiji, u Partizanu. Volim tu zemlju, Beograd. Takođe, imam poštovanje prema Crvenoj zvezde i njenim navjiačima, oni su isto veliki klub sa bogatom istorijom. To što rade “crveno-beli” u domaćoj ligi i u Ligi šampiona, ja im želim sve najbolje i da idu dalje, zato što kada imaš ekipe koje igraju u Evropi, to je super za srpski fudbal, ali se nadam da će moj Partizan osvojiti prvenstvo - poručio je Božinov.

On je otkrio ko je na njega ostavio najveći utisak u Partizanu.

- To što sam igrao sa Sašom Ilićem mi je najbolja stvar koja mi se dogodila u životu. Upoznao sam najvećeg čoveka, legendu, bilo mi je veliko zadovoljstvo da igram sa njim. Video sam šta on znači za Partizan i za navijače. Naravno i “Grobari”, nikada nisam video takve navijače, veliki fanatici. Oni su nešto specijalno, to što rade u fudbalu i košarci, to je nešto neverovanto. Bio sam u “Areni” da gledam košarkaše, to je fanstatična atmosfera - otkrio je bivši napadač crno-belih.

Bugarin ne isključuje mogućnost povratka jednoga dana u Humsku, u nekoj drugačijoj ulozi.

- Nikad se ne zna šta nosi život, ali sve je moguće. Ja volim Partizan, “Grobare” i želim im da osvoje prvenstvo ove sezone i da dobiju sve derbije - zaključio je Božinov, strelac 25 golova na 67 utakmica za Partizan.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.