Mirković o gostovanju u Nišu: Drinčić najveća opasnost

Izvor: Mondo, 29.Sep.2018, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković o gostovanju u Nišu: Drinčić najveća opasnost

Trener Partizana naveo da njegov tim očekuje težak posao na Čairu i da se ne plaši suđenja

Foto: Mondo/Goran Sivački

Partizan u nedelju gostuje Radničkom u Nišu, u derbiju 10. kola Superlige.

Trener crno-belih Zoran Mirković ističe da je reč o ekipi koja se nalazi u vrhu tabele i da njegov tim očekuje težak zadatak.

"Radnički ima dobru ekipu, sastavljenu od iskusnih i mladih pojedinaca i kvalitetnih stranaca. Čvrsta su ekipa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << borbena, jaka na svim pozicijama, izvanredno vođena od strane Nenada Lalatovića, koji svoje znanje, iskustvo i energiju prenosi na tim, tačno se vidi njegov potpis", rekao je Mirković pred polazak u Niš.

On je apostrofirao jednog igrača.

"Dosta stvari im polazi od Nikole Drinčića, prekljenog igrača koji je pokretač svih njihovih akcija. On je motor tog tima, ima izvanredan pas, prekid i udarac i od njega preti najveća opasnost".

Mirković je naveo da će u Nišu moći da računa na sve igrače, osim Zorana Tošića i Zlatana Šehovića, koji su već duže vreme van stroja.

"Svi su zdravi, Rikardo Gomeš je imao malo problema posle derbija, ali je i on u stroju".

O RAZGOVORU SA TERZIĆEM

Zoran Mirković upitan je i da prokomentariše izjavu Zvezdana Terzića o njihovom razgovoru posle derbija. Trener Partizana nije krio da je bio iznenađen što je generalni direktor Crvene zvezde pominjao u javnosti taj razgovor telefonom. "Nemamo običaj da se čujemo, kad se vidimo salutiramo, on me je zvao, čestitao nam je na dobroj igri, ja njima na svim stvarima koje rade u Evropi, koje su izvanredne, i ništa iz tog razgovora nije bilo sporno, ali sam kasnije u emisiji čuo da ima. Nerado vam i ovo pričam, jer je to bio naš privatni razgovor i treba i da ostane tako".

Očekuje i podršku na Čairu.

"Očekujem dosta publike jer igraju dve ekipe iz vrha tabela, dve dobre ekipe. Siguran sam da će ta utakmica predstavljati praznik fudbala u Nišu, Naravno, nadam se i da će doći dosta naših navijača", rekao je trener crno-belih.

Naveo je da je prethodni duel sa Crvenom zvezdom arhiviran, iako se o njemu i dalje komentariše.

"Taj derbi koji smo odigrali bio je na zadovoljavajućem nivou i mi smo svoju misiju ispunili. O tome se i dalje priča, ali to moramo da ostavimo iza sebe, jer obaveze koje dolaze nas teraju da tako razmišljamo".

Derbi meč u Nišu sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

"Ne plašim se suđenja u nedelju, pogotovo jer sudi Milorad Mažić, a ni u suprotnom se ne bi plašio".

Mirković je upitan i da prokomentariše to što na spisku selektora Mladena Krstajića za mečeve u Ligi nacija nema nijednog Partizanovog igrača.

"Koliko Srba ima svi bi verovatno imali različiti spisak, međutim selektor je jedan i njegov se poštuje. Moji momci sigurno rade vredno, predano i uz dobre igre u budućnosti naravno nadam se da će se i nametnuti selektoru Krstajiću", zaključio je Mirković.

Derbi 10. kola Superlige Srbije Radnički - Partizan igra se u nedelju od 19 sati na Čairu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.