Lalatović i Mirković u borbi za drugo mesto Superlige

Izvor: B92, 30.Sep.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović i Mirković u borbi za drugo mesto Superlige

U derbiju desetog kola Superlige Srbije Radnički iz Niša ugostiće Partizan, u meču koji počinje od 19 časova.

Oba tima su u prvih devet kola ostvarila po šest pobeda, dva remija i jedan poraz, i nalaze se na deobi drugog mesta.

Radnički i Partizan su u fantastičnim formama – Nišlije su u seriji od tri pobede u prvenstvu, a nisu izgubili još od duela sa Zvezdom 29. jula, dok je prvi i jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poraz crno-belih bio još u prvom kolu prvenstva.

Crvena zvezda je svoj meč 10. kola već odigrala, a u njemu je savladala Mladost iz Lučana sa 2:1 na domaćem terenu, tako da je Partizanu preko potrebno što više bodova kako bi ostali u trci za titulu sa "večitim" rivalom.

Radnički svakako neće biti lak "zalogaj". Ekipa Nenada Lalatovića opasno se nameračila da pomrsi račune nekom od "večitih" i možda bude prva ekipa koja je u poslednjih deset godina poremetila poredak prve "dvojke" na kraju prvenstva Srbije.

Partizan je prošle godine na "Čairu" ostao bez ijednog boda, Nišlije su slavile sa 2:1 i tada prekinule niz od tri pobede crno-belih zaredom. Ipak, u poslednjem odigranom meču ovih dveju ekipa selekcija koju je tada izabrao Miroslav Đukić bila je bolja rezultatom 3:1 u Beogradu u plej-ofu.

Trenutno drugi na tabeli je Radnički, koji je postigao čak 17 golova i drugi je u ligi po tom parametru, odmah ispod nestvarnih 28 "komada" Zvezde. Da li Nenad Lalatović može da iznenadi Zorana Mirkovića, i da li bi to uopšte bilo iznenađenje?

Superliga, deseto kolo:

15.00 Proleter – Zemun

15.00 Spartak – Vojvodina

19.00 Dinamo – Mačva

19.00 Napredak – Čukarički

19.00 Bačka – Rad

19.00 Radnički Niš – Partizan

19.00 Voždovac – Radnik

subota:

Crvena zvezda – Mladost 2:1 (0:0)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radnički u današnjem derbiju dočekuje Partizan

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Sep.2018

Derbi desetog kola fudbalske Superlige Srbije igra se u Nišu, u nedelju od 19 časova. Radnički će na stadionu Čair dočekati Partizan, u direktnoj borbi za drugo mesto na tabeli. Dva tima se nalaze na deobi druge pozicije sa po 20 osvojenih bodova, a Radnički je trenutno u prednosti zbog bolje...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.