Makabi posle drame srušio Real i rastužio Partizan

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 22:37

Makabi posle drame srušio Real i rastužio Partizan

Košarkaši Makabija pobedili su Real Madrid posle produžetka rezultatom 100:96, u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige.

"Ponos Izraela" je ovim trijumfom obezbedio petu poziciju i duele sa Monakom u četvrtfinalnoj seriji elitnog takmičenja.

Makabi je ostvario 20. pobedu, toliko može da ima i Partizan, koji u petak dočekuje Panatinaikos, ali izraelski tim ima bolji međusobni skor od crno-belih.

Što se tiče Madriđana, oni će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi na tabeli samo u slučaju da Valensija savlada Barselonu kao gost.

Real je u Tel Avivu u jednom momentu imao i prednost od devet poena razlike, ali je na kraju morao da juri zaostatak.

Posle penala Gabrijela Deka, Real je izjednačio je na 22 sekunde do kraja, a šut za pobedu domaćih promašio je Dibartolomeo, čime se ušlo u produžetak.

Drama je viđena i u dodatnih pet minuta, a domaći su trijumf najavili trojkom Hilijarda i zakucavanjem Sorkina.

Makabi je u penal-završnici sačuvao stečenu prednost i ostvario veoma važnu pobedu, kojom je praktično u četvrtfinalu izbegao Madriđane.

Klupa Reala je na osam sekundi do kraja zaradila i tehničku, zbog žalbi na suđenje i arbitre, koji su prevideli korake Kolsona.

Najefikasniji kod pobednika bio je Lorenzo Braun, koji se i povredio, a imao je 22 poena, šest asistencija i četiri skoka. Nibo je dodao 15, uz 11 skokova, Kolson 14, uz devet skokova, a Boldvin 11, uz osam asistencija.

Kod Reala najbolji je bio Jabusele sa 25 poena, osam skokova i četiri asistencije, Musa je ubacio 20, Dek 16, a Hezonja 15 poena.

Evroliga, 34. kolo:

Alba – Asvel 88:71

Crvena zvezda – Fenerbahče 91:89pp

Olimpijakos –
Baskonija 86:78

Makabi –
Real Madrid 100:96pp

Virtus –
Armani 89:84

Petak:

19.30 Efes – Monako

20.30 Barselona – Valensija

20.30 Bajern – Žalgiris

20.30 Partizan – Panatinaikos

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan ne može da bude peti, može sedmi, Barsa bira rivala

Izvor: Danas, 13.Apr.2023

Košarkaši Makabija u 34. kolu Evrolige posle produžetka pobedili su Real Madrid u Tel Avivu rezultatom 100:96 i tako srušili sva nadanja Partizana da može sa pete pozicije u doigravanje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.