Maestralni Saša Ilić kapitenski predvodio Partizan do trijumfa (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralni Saša Ilić kapitenski predvodio Partizan do trijumfa (VIDEO)

PartizanJagodina 2:0 (0:0)
Strelci: 1:0 – Ilić u 53, 2:0 – Škuletić u 77. minutu
Stadion: Partizana. Gledalaca: 3.000. Sudija: Majo Vujović
Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Stanković, Trajković, Volkov, A. Živković (od 71. Pantić), Marković, Drinčić, Ilić (od 81. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Malbašić), Škuletić (od 89. Kojić), Luka.
Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović, Cvetković, Đurić, Lepović (od 67. Šušnjar), Mitošević, Pešić, Martinović (od 67. Jakimovski).
(FOTO: FK Partizan)
Kad je teško, Saša Ilić. Nekoliko puta ove sezone, kapiten Partizana je morao da pogura svoj tim do pobede. Tako je bilo i duelu sa Ćuranima.
Vreme je prolazilo, tim iz Humske 1 je stvarao šanse ali lopta nije htela u gol. Pritisak je bio sve veći i veći a onda je Ilić iskusno ispratio akciju i golom izazvao erupciju oduševljenja i olakšanja. Delo Vulićevića i Škuletića iz 78. minuta je potvrdilo pobedu i nova tri boda.
Od prvog sudijskog zvižduka crno-beli su krenuli veoma agresivno. Do trećeg minuta su ozbiljno pretili imali dva kornera, od kojih je jedan bio izuzetno opasan po goste.
U šestom minutu prva dobra prilika za domaće. Škuletić je proigrao odlično Andriju Živkovića koji je dobio loptu u šesnaestercu sa leve strane, i odlučio se da asistira ali ga je pročitao Đuričić.
Nikola Drinčić je u desetom minutu sjajno centrirao sa desne strane, Volkov je promašio loptu glavom sa pet metara.
U 21. minut dva beka Partizana su kreirala akciju. Vulićević je centrirao sa desne strane a Volkov je bio najviši u skoku na drugoj stativi. Ipak, nije bilo posla za Đuričića.
Crnogorski reprezentativac Nikola Drinčić je u 25. minutu oprobao desnicu sa 20-tak metara. Bilo je to veoma blizu. Tri minuta kasnije, Škuletić je pokušao atraktivno da postigne pogodak ali nije bio precizan.
Opet je Drinčić bio u centru pažnje kada je u 34. minutu šutirao sa 35. metara. Jedva je intervenisao Đuričić a posle kornera, crno-beli su propustili još jednu šansu preko Markovića.
Na isteku 37. minuta Predrag Luka je propustio odličnu priliku. Vulićević je ušao u šesnaesterac, centrirao za Luku koji je zakasnio. Dva minuta kasnije, Škuletić je bio sebičan i šutirao sa 17 metara, čime je propustio da proigra saigrača.
Igrao se 43. minut kada je Saša Marković promašio ono što se retko maši. Kapiten crno-belih Saša Ilić je poslao maestralan pas kojim je razorio odbranu Jagodine, Marković je izašao sam na golmana i usledio je loš i traljav šut…To je bilo sve što se tiče prvog piluvremena.
U nastavku, Jagodina je ubeležila prvi šut na meču preko Lepovića, i to u trenutku dok je domaći tim bio sa igračem manje (Trajkoviću se ukazivala pomoć). Lopta je otišla preko prečke.
I onda u 54. minutu, najbolji igrač na meču, Saša Ilić, postiže gol za vođstvo. Luka je prošao po desnoj strani, centrirao, Škuletić je zakačio loptu koja je otišla do druge stative i Ilića koji je sproveo u mrežu…

U 60. minutu opet je Drinčić šutirao sa više do 16 metara. Bio je to najlošiji pokušaj reprezentativca Crne Gore na utakmici.
Četiri minuta kasnije Škuletić se obrukao. Izašao je sam na golmana na dodavanje Drinčića a onda je šutirao amaterski.
Vladimir Volkov je pogrešio ispred svog šesnaesterca, Šušnjar je uzeo loptu, šutirao ali nije bilo opasnosti po gol domaćih.
Igrači koji su zimus došli iz Vojvodine, Vulićević i Škuletić, bili su krivci za uvećanje vođstva Partizana. Zahvaljujući odličnom centaršutu desnog beka, napadač Parnog Valjka je iskoristio svoju vrlinu, nadskočio čuvare i savladao Đuričića – 2:0.

Do kraja susreta, bilo je nekoliko prilika za domaći tima, pogođena je i prečka ali se rezultat nije menjao…
Semafor 24. kola Jelen Super lige:
Spartak – Voždovac 1:0 (Trivunović 23)
Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1 (Milijaš 17)
Rad – Javor 1:0 (Luković 44)
Radnički 1923 – OFK Beograd 1:3 (Tintor 27 – Čavrić 8, Dražić 48, Micevski 69)
Partizan – Jagodina 2:0 (Ilić 53, Škuletić 77)

Čukarički – Donji Srem 3:1 (Srnić 36, Matić 45, Mirosavljević 73 – Đuro 50)
Radnički (Niš) – Napredak 1:0 (Pejčić 23)
Sloboda Point – Vojvodina 1:2 (Galvao 33 – Alivodić 37, Stojanović 75)

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.