MILOJEVIĆ UPOZORAVA PRED DOLAZAK ZMAJEVA: Voždovac, sem Partizana, najmanje leži Zvezdi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 16:36

MILOJEVIĆ UPOZORAVA PRED DOLAZAK ZMAJEVA: "Voždovac, sem Partizana, najmanje leži Zvezdi"

Oprezan je stručnjak.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević obratio se medijima pred meč sa Voždovcem u okviru 20. kola Mozzart bet Superlige.

Crveno-beli dočekuju gradskog rivala u subotu od 16.30.

- Dobro smo iskoristili vreme zajedno, pripreme su bile uspešne. Imali smo lepe uslove. jedini problem je što smo imali igrače na Afričkom i Azijskom kupu. Uradili smo sve što smo zacrtali. Svakako je trebalo više vremena, ali su momci uradili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ono što smo želeli. Svesni smo stanja na tabeli, velikih očekivanja i svega što se dešavalo ove sezone, da rezultati nisu bili na zavidnom nivou i igrači željno isčekuju početak. Da pokažemo kvalitet i da se upustimo u veliku borbu do kraja. Nijedna utakmica neće biti laka, ali sam optimista - počeo je Milojević, pa se dotakao Voždovca.

U goste nam dolazi neugodan rival, možda od svih, sem večitog rivala, koji najmanje leži Zvezdi. Dva puta su nas dobili, i one godine na Krovu i sada u prvom delu, Imamo motiva, to je ekipa koja u kontinuitetu ima izgrađen stil igre. Znaju da igraju, puno su motivisani, očekuje nas težak meč. Neće biti utakmica kao prošle godine. Očekujem da mi od starta budemo pravi, nemamo pravo na kiks, moramo od prvog minuta da krenemo da igramo na maksimumu. Nikad ne možete da znate u fudbalu, ali nema više prava na grešku.

Da li će biti emocija na prvom meču u povratku na klupu voljenog kluba?

- Svesni smo trenutka, ali morate da bude fokusirani na igru. Veliki broj igrača biće na tribinama, ovi momci zaslužuju podršku. Kada znate da imate publiku, kada vas nose čak i kada ne možete. Sigurno će mi biti drago, ali ne vodim se emocijama zbog mog prvog meča u povratku

Zvezda je ove zime znatno "skratila" igrački kadar.

- Za razliku od mog prvog mandata, Zvezda je porasla infrastrukturno i organizaciono. Postoji skauting služba, prate se igrači širom, jako sam srećan zbog toga. Marin i Mrkela odrađuju dobar deo posla... Ja sam trener, moj zadatak je da od igrača izvučem maksimum, srećan sam što Bukari nije prodat, ali isto tako sam svestan da sam u klubu koji živi od finansija. Probali smo u prelaznom roku da smanjimo broj igrača, ostavimo kostur i probali smo da napravimo roster da se svi igrači izbore i dobiju priliku. 

Ima problema trener u sastavljanju tima za meč sa Voždovcem i to na bekovskim pozicijama.

- Imali smo problema, ali imamo igrače koji mogu da odgovore, prekomandovan je Radojević. Naše je dete, veliki je potencijal, samo da vidimo minutažu. Tu je i Mimović, dosta kvalitetan. Trudimo se kada dovodimo je da to bude igrač koji će praviti razliku. Živa stvar je prelazni rok, još traje, videćemo šta će biti do kraja... Rodić kuburi sa povredama, Kosta ima mali problem i neće biti u sastavu. Ne znam koliko duga će biti pauza - rekao je Milojević.

Šerif Endiaje je imao solidne pripreme za razliku od mečeva u prvom delu sezone.

- Vreme će pokazati da li sam ga probudio. Na meni je da vratim svakog igrača. U razgovoru sa svima, u fudbalu se zaboravlja sve šta je bilo juče, bitno je danas i sutra. Normalan je pritisak u Zvezdi, niti Šerif prolazi prvi put, a veliku ulogu igra samopouzdanje. Kada ga nemate onda vas sputava da ne date maksimum i pravite greške. Šerif je dosta dobro radio, ništa posebno niti spektakularno u odnosu na druge. Daj Bože da mogu da uradim to čarobnim štapićem, ali ne, sve je rad. Da li smo uspeli ili ne, videćemo na kraju sezone. 

Hvang In-Beom nije u sastavu zbog obaveza koje je imao sa Južnom Korejom na Azijskom kupu.

- Hvanga očekujemo da dođe u ponedeljak. Konkurisaće za sledeću utakmicu, isto kao i Kraso. Hvang je igrao stalno, neće mu škoditi mali predah. Jako je bitan za nas

Jovan Mijatović je pojačao Njujork siti, a njegova zamena je spremna pošto je u Zvezdu došao mladi Uroš Sremčević.

- Zamena za Mijatović je Sremčević. Jako je interesantan i talentovan igrač. Konkuriše za igru, ne znam da li će igrati, ali može da se očekuje. Talentovan je i očekujem dosta od njega. Ne bih voleo da stavljamo teret na njega.

Istakao je zadovoljstvo urađenim tokom prethodnih šest meseci.

- Ne volim da pričam individualno o igračima. Jovan je odličan igrač, isto kao i Maksimović, Knežević i drugi mladi igrači. Nismo imali plejadu mladih igrača u mom prvom mandatu, mogu da igraju za omladince, Grafičar... To je blago i dobijaće šansu kada god bude moglo. Zvezda je dobro radila prethodnih šest meseci, veliki novac je došao u klub kroz dva transfera - zaključio je trener crveno-belih.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.