Izvor: HotSport.rs, 28.Jan.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIJATOVIĆ: Ja sam Partizanovac i tom klubu dugujem puno!

Predrag Peđa Mijatović bivši jugoslovenski reprezentativac i legenda Real Madrida, ponovio je po ko zna koji put da mu je Partizan u srcu.
Mijatović je pre svega najviše akcenat bacio na razvoj mladih fubalera u Srbiji i trenutnu situaciju u domaćem takmičenju, konkretno u Partizanu, klubu u kome je pružao odlične partije.
– Teško je iz ove situacije govoriti o konkretno tim primerima jer nisam ni u Partizanu >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << niti u Zvezdi. Momke poznajem fudbalski, ne poznajem ih lično, ne znam ko su im savetnici, niti politike u Partizanu i Zvezdi pa da predložim neko rešenje. U svakom slučaju za sve mlade igrače je najbolje da ostanu u svojim matičnim klubovima i da se formirjau na pravi način, međutim, vraćamo se opet na kvalitet naših takmičenja. On nije dovoljno dobar i ne daje garancije da će se oni formirati na pravi način. Svima se nekako žuri, klubovima se žuri zbog teške finansijske situacije da naprave neki transfer, žuri se igračima, jer su ugovori i plate neuporedivo manji nego one koje dobiju kada odu… Pritisak je, dakle, sa raznih strana i najmanje se razmišlja o tome da li su igrači spremni da kada odu iz Zvezde, Partizana ili nekog drugog kluba, da se takmiče rame uz rame sa igračima koji su stariji od njih i koji su već godinama u tim klubovima. To je sad pitanje adaptacije, ličnosti i karaktera pojedinih igrača. Bilo bi idealno da ostaju u matičnim klubovima, da imaju nove ugovore i da steknu dovoljno iskustva da se takmiče kad za to dođe vreme, istakao je Mijatović.
Na pitanje o crno-belima i o tome da se pominjao kao novi predsednik, Mijatović je bio iskren:
– Teško je iz ove situacije govoriti o konkretno tim primerima jer nisam ni u Partizanu niti u Zvezdi. Momke poznajem fudbalski, ne poznajem ih lično, ne znam ko su im savetnici, niti politike u Partizanu i Zvezdi pa da predložim neko rešenje. U svakom slučaju za sve mlade igrače je najbolje da ostanu u svojim matičnim klubovima i da se formirjau na pravi način, međutim, vraćamo se opet na kvalitet naših takmičenja. On nije dovoljno dobar i ne daje garancije da će se oni formirati na pravi način. Svima se nekako žuri, klubovima se žuri zbog teške finansijske situacije da naprave neki transfer, žuri se igračima, jer su ugovori i plate neuporedivo manji nego one koje dobiju kada odu… Pritisak je, dakle, sa raznih strana i najmanje se razmišlja o tome da li su igrači spremni da kada odu iz Zvezde, Partizana ili nekog drugog kluba, da se takmiče rame uz rame sa igračima koji su stariji od njih i koji su već godinama u tim klubovima. To je sad pitanje adaptacije, ličnosti i karaktera pojedinih igrača. Bilo bi idealno da ostaju u matičnim klubovima, da imaju nove ugovore i da steknu dovoljno iskustva da se takmiče kad za to dođe vreme, zaključio je Mijatović.
Ostatak intervjua možete pročitati ovde mondo.rs
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Fudbal

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Peđa Mijatović otvoreno o Partizanu, Živkoviću, Real Madridu i povratku u Beograd

Izvor: Sportske.net, 29.Jan.2016, 11:19

Proslavljeni i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije otvorio je dušu i dotakao se svih aktuelnih fudbalskih tema u našoj zemlji...Predrag Mijatović je u razgovoru za Informer, govorio o aktuelnostima u slučaju Andrije Živkovića, ali i Marka Grujića...''Teško je iz ove situacije govoriti o konkretno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.