LE: Ba koban za Partizan, Lazović pogodio prečku i promašio remi (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 06.Nov.2014, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Ba koban za Partizan, Lazović pogodio prečku i "promašio" remi (FOTO)

Demba Ba uz veliku pomoć Gokana Torea bio je koban za Partizan kojem je nedostajalo sreće u poslednjim trenucima meča na stadionu "Ataturk". U utakmici 4. kola grupe C Lige Evrope Bešiktaš je u Istanbulu savladao beogradske crno-bele sa 2:1, a sve je maltene rešeno u roku od pet minuta. Tore je u 57. minutu iznudio penal, a u 62. bio asistent. Oba puta Milana Lukača savladao je Ba.

U 78. minutu Saša Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << je samo smanjio prednost, da bi u poslednjem trenutku utakmice Partizan imao veliku priliku za izjednačenje. Nikola Drinčić je izveo slobodan udarac, golman Bešiktaša Cenk Gonen jedva je zaustavio "projektil" sa 18 metara, a Danko Lazović sa dva metra pogodio prečku. Lopta se nakon toga odbila u polje, što je bio znak da su nadanja o kakvom-takvom revanšu nestala. Podsetimo, u Beogradu, Bešiktaš je slavio sa 4:0.

Nakon četiri odigrana meča Bešiktaš ima osam, a Partizan samo jedan bod. U drugoj utakmici ove grupe, Totenhem je u gostima pobedio Asteras sa 2:1. Do kraja takmičenja u grupi ostale su još dve utakmice, a jasno je da je Partizan izgubio sve šanse za plasman dalje. Totenhem i Bešiktaš imaju po osam bodova, Bešiktaš četiri, a Partizan jedan. U narednom kolu, 27. novembra Partizan će gostovati Totenhemu.

Vratimo se meču na stadionu "Ataturk" u Istanbulu koji je posmatralo nešto više od deset hiljada navijača. Srpski tim je odigrao bolje nego u meču u Humskoj. što se između ostalog vidi i po rezultatu. U prvom poluvremenu, Bešiktaš je bio dominantniji, ali bez ozbiljne prilike za gol. Najviše problema gostima iz Beograda stvarao je Tore. Ipak, treba spomenuti da je polovinom poluvremena (opravdano) poništen gol zbog ofsajda Bešiktašu. Isto tako, sudija iz Rumunije nije dosudio penal za domaćina, posle igranja rukom Vojislava Stankovića u kaznenom prostoru. Crno-beli su teško dolazili do gola protivnika, i to su pokušavali iz kontranapada.

U nastavku meča, koban period za Partizan je bio od 57. do 62. minuta. Tada je Ba dao dva gola i trasirao put ka pobedi. Senegalac na pozajmici iz Čelsija iskoristio je penal koji je skrivio Vojislav Stanković, a zatim i realizovao kontru i dodavanje večeras odličnog Torea.

Nakon primljenih golova, trener Partizana Marko Nikolić uveo je u igru Sašu Ilića, Danka Lazovića i Andriju Živkovića, što je donelo boljitak, ali ne i bod(ove) crno-belima iz Beograda. Upravo je najiskusniji među njima, Saša Ilić stvorio šansu imenjaku Markoviću da se upiše u strelce. Povratna lopta i snažan šut sa 18 metara bili su dovoljni da se gosti ponadaju povoljnijem konačnom ishodu. Mogao je Partizan i do boda, koji je kao što je rečeno u završnici ostao na prečki.

Crno-belima je ovo ujedno i prvi gol u grupnoj fazi ove sezone. Do sada su primili osam, a kako je bilo iz minuta u minut pročitajte OVDE.

Bešiktaš - Partizan 2:1

Stadion:
"Ataturk"

Sudija: Aleksandru Tudor (Rumunija)

Strelci: Ba 57. p, 62 - Marković 78

Žuti kartoni: Kavlak - Volkov, Stanković, Marković, Stevanović, Lazović

Crveni kartoni:

BEŠIKTAŠ
: Gonen, Kujbaši, Franko, Sivok, Mota, Kavlak, Tore (od 90. Ujsal), Ozjakup (od 70. Sosa), Hačinson, Šahan (od 57. Pektemek), Ba.

PARTIZAN: Lukač, Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov, Drinčić, Saša Marković, Ninković, Grbić (od 67. Živković), Pantić (od 65. Saša Ilić), Škuletić (od 67. Lazović).

Grupa C, 4. kolo: 

Bešiktaš - Partizan 2:1

(Ba 57. p, 62 - Marković 78)

Totenhem - Asteras 1:2

(Barales 90. p - Tausend 36, Kejn 42)

Tabela:

1.

Totenhem 4     2   2   0     8:3      8

2. Bešiktaš 4 2 2 0 8:3 8

3. Asteras Tripolis 4 1 1 2 5:8 4

4. Partizan 4 0 1 3 1:8 1

(Foto: Beta/AP Photo)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.