Kuva u borbi za LŠ – TSC i Čuka na deobi, Partizan ima nadu

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 22:31

Kuva u borbi za LŠ – TSC i Čuka na deobi, Partizan ima nadu

Pobedom Partizana nad TSC-om u Bačkoj Topoli, dodatno se zakuvala borba za drugim mestom i učešćem u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Treće bi takođe garantovalo učešće u grupnoj fazi, a četvrto i peto kvalifikacije za Ligu konferencije.

Ako izuzmemo Crvenu zvezdu, koja je odavno šampion i učesnik grupne faze Lige šampiona, situacija ispod nje na tabeli je uzbudljiva.

TSC i Čukarički imaju po 65 bodova, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan i Vojvodina imaju po 61, uz lošije pozicije na kraju ligaškog dela Superlige, što praktično znači pet bodova manje od tandema iznad sebe.

TSC je u najboljoj situaciji, jer ima najlakši raspored do kraja, ali i prednost u odnosu na Čukarički jer je bio ispred na tabeli posle 30 kola ligaškog dela sezone.

Krucijalna za njih je bila pobeda upravo nad Čukom u prethodnom kolu i sada imaju "autoput" do kraja da završe započeti posao.

Čukarički će do kraja igrati protiv istih rivala kao i TSC i čak tri meča kod kuće.

Ali, rekosmo, moraće da čeka neki kiks ekipe iz Bačke Topole koja ima prednost.

U narednom meču mogao bi tim Dušana Kerkeza da pečatira učešće u Evropi pobedom nad Vojvodinom, ali i da nju udalji od sebe na tabeli.

Verovatno bi na Banovom brdu bili prezadovoljni i da sačuvaju treće mesto, odnosno, sigurno učešće u grupnoj fazi Lige konferencija.

Partizan je pobedom nad TSC-om sačuvao nadu i opstao u trci za drugim mestom.

Takođe će do kraja igrati još tri od četiri meča na domaćem terenu, ali ne i pred prisustvom publike, što i nije neka mana.

Jedino gostovanje biće u Novom Sadu protiv Vojvodine gde bi u velikoj meri moglo da se reši pitanje pozicije na tabeli.

Svakako će crno-beli do samog kraja pokušati da ostanu u igri i sačekaju kikseve TSC-a i Čukaričkog i da u naredna četiri kola sakupe po pet bodova više od svakog rivala.

Vojvodina se praktično nalazi pred nemogućom misijom jer će igrati protiv svih timova koji su ispred nje na tabeli.

Malo je verovatno da će u svim tim duelima sakupiti najviše bodova.

Ali, ostaje da se vidi kako će finiširati ovu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.