Kad je Ser Mat Bezbi plakao zbog Partizanovih beba! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad je Ser Mat Bezbi plakao zbog Partizanovih "beba"! (video)

Engleski mediji danas podsećaju i na 1966. godinu i tadašnje susrete Partizana i Mančester junajteda.

Osam godina posle minhenske tragedije, Mančester junajted je ponovo gostovao u Beogradu, ovoga puta protiv Partizana u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

Avionsku nesreću iz 1958, posle povratka iz Beograda sa utakmice protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvene zvezde, preživeo je ser Mat Bezbi, trener Mančestera, koji je i 1966. protiv Partizana bio na klupi slavnog engleskog kluba.

Na taj dvomeč sa Partizanom danas podseća engleski ''Indipendent'' u svom opširnom tekstu, gde je otkriveo da je Bezbi posle svega plakao i bio na ivici da digne ruke od svega...

Podsetimo, Partizan je prvi meč u Humskoj, 13. aprila 1966. dobio sa 2:0, golovima Hasanagića u 46. i Bečejca u 58. minutu meča, a Mančester je u revanšu slavio sa minimalnih 1:0, golom Stajlsa, nedovoljno za plasman u finale.

Kasnije, u borbi za titulu prvaka Evrope, Partizan je u Briselu poražen od Real Madrida sa 2:1.

Englezi podsećaju da je Partizan prvo poluvreme prve utakmice protiv Mančestera odigrao stegnuto, uplašeno, uz previše respekta prema engleskom velikanu, ali kada su crno-beli osetili da Junajted nije bio na svom nivou, u nastavku su zaigrali mnogo bolje i već posle 13 minuta igre u drugom poluvremenu poveli sa 2:0 i taj rezultat zadržali do kraja.

Na mnogo većim iskušenjima ''Partizanove bebe'' bile su u revanšu, ali su uspele da izdrže i izbore plasman u finale, što je potpuno slomilo Bezbija.

U Bezbijevim očima pojavile su se suze. Niko u svlačionici ništa nije progovarao, a onda su igrači, poput Herija Grega pokušali da ga uteše rečima kako je ''bolji tim izgubio''.

Ali, Bezbi je bio ''slomljenog srca'', ''opustošen''. Samo je slegnuo ramenima, uz 'kiseo' osmeh'', prenosi ''Indipendent''.

Na kraju, kada su svi otišli, Bezbi se okrenuo Krerandu i rekao: ''Nikada nećemo osvojiti Kup šampiona''.

Bezbi je želeo da se povuče posle ove bolne eliminacije od Partizana, ali igrom sudbine, nekoliko dana kasnije video je nešto što ga je ubedilo u suprotno.

''Vozeći automobil, zaustavio sam se na pešačkom prelazu u blizini škole za slepe. Tada sam video sedmoro dece koja su sa štapovima prelazila ulicu. U tom trenutku sam se zapitao : 'Mat, koje probleme imaš?' Nemaš nikakvih problema u poređenju sa ovom decom'', rekao je Bezbi svojevremeno u jednom intervjuu.

Odlučio je da istraje, da napravi taj odlučujući korak ka evropskom trofeju, što mu je i uspelo u sezoni 1967/68.

-
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Navijači Junajteda u Beogradu: Sećanje na 1958, volimo ovaj grad

Izvor: RTS, 24.Okt.2019

Navijači Mančester junajteda, nekoliko sati pre utakmice protiv Partizana u Ligi Evrope, ispunili su uži centar Beograda. . Na Obilićevom vencu i Knez Mihailovoj ulici na svakom koraku čuje se engleski jezik i vide obeležja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.