KSS kaznio Partizan i Zvezdu sa po 236.000 dinara

Izvor: Politika, 14.Feb.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS kaznio Partizan i Zvezdu sa po 236.000 dinara

BEOGRAD –Komesar takmičenja Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Predrag Bojić kaznio je Partizan i Crvenu zvezdu sa po 236.000 dinara zbog incidenata navijača, trenera i funkcionera tih klubova na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

Bojić je kasno sinoć saopštio kazne za beogradske klubove, pojedine igrače i članove stručnog štaba zbog incidenata na utakmici u nedelju u Kragujevcu, ali i zbog kritikovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << suđenja i međusobnog vređanja.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća prekinuta je u nedelju tokom treće četvrtine jer su navijači uleteli na teren. Meč je nastavljen u ponedeljak bez prisustva publike, a pobedila je Zvezda sa 78:69.

Partizan i Crvena zvezda su prema propozicijama takmičenja kažnjeni sa po 236.000 dinara zbog nesportskog ponašanja navijača, vređanja učesnika utakmice, paljenja baklji, bacanja petardi u teren i drugih predmeta.

Trener Partizana Duško Vujošević kažnjen je sa 118.000 dinara zbog nesportskog kritikovanja suđenja na konferenciji za novinare posle utakmice, a klub sa Malog Kalemegdana kažnjen je istom sumom zbog reči u zvaničnom saopštenju objavljenom posle prekida meča.

Zbog nesportskog ponašanja i vređanja protivnika Vujošević i predsednik Zvezde Nebojša Čović kažnjeni su sa po 118.000 dinara.

Zbog tehničke greške u finalnoj utakmici Vujošević i trener crveno-belih Vlada Vukoičić moraće da plate po 11.800 dinara.

Košarkaš Partizana Đorđe Gagić i pomoćni trener Zvezde Milan Gurović kažnjeni su sa po 23.600 dinara zbog isključujuće tehničke greške.

Takođe je kažnjen i organizator završnog turnira Radnički iz Kragujevca sa 118.000 dinara zbog nesportskog ponašanja gledalaca i vređanja službenih lica u polufinalnoj utakmici protiv Crvene zvezde.

Zbog tehničke greške na četvrtfinalnoj utakmici sa Zvezdom 11.800 dinara moraće da plati trener Vojvodine Siniša Matić, koliko će platiti i beogradski klub zbog tehničke greške klupi na tom meču.

Beta

objavljeno: 14.02.2013
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KS S kaznio Partizan i Zvezdu sa po 236.000 dinara

Izvor: Beta, 14.Feb.2013

BEOGRAD, 14. februara 2013. (Beta) - Komesar takmičenja Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Predrag Bojić kaznio je Partizan i Crvenu zvezdu sa po 236.000 dinara zbog incidenata navijača, trenera i funkcionera tih k.

Nastavak na Beta...

Visoke kazne za Zvezdu i Partizan

Izvor: OkRadio.rs, 14.Feb.2013

Dok se prašina lagao sleže, komesar takmičenja KSS Predrag Bojić izrekao je kazne vinovnicima incidenata viđenim na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća održanom u Kragujevcu. Nakon svega što se izdešavalo u Kragujevcu, stigle su i kazne klubovima koji su učestvovali u incidentima viđenim...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.