Infarkt završnica - Partizan nesrećno izgubio u Valjevu!

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2015, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Infarkt" završnica - Partizan nesrećno izgubio u Valjevu!

Ekipa Petra Božića odigrala je veoma borbenu utakmicu da bi u poslednjoj sekundi Malešević postigao koš za pobedu. Na kraju je bilo 67:64.

Partizan nije uspeo da savlada Metalac u prvom kolu ABA lige nakon što je na nesrećan način izgubio u finišu meča sa 65:64.

Ekipa Partizana odlično je krenula u meč prvog kola ABA lige i nakon početne prednosti Metalca od 10:6 Partizan je u potpunosti preokrenuo rezultat i poveo na kraju prve četvrtine >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa 23:14 uz odličnu igru Čedomira Vitkovca, ali i novajlije, Magdevskog.

U drugom delu ovog meča Partizan je krenuo nešto slabije, Kosta Perović je još uvek nedovoljno dobro spreman da bi mogao da pomogne pa je škripalo na poziciji centra, pa je Metalac veoma brzo sustigao razliku od devet poena spustivši na svega tri.

Ipak, Partizan je predvođen Andrejom Milutinovićem uspeo da se vrati na staru razliku i da na poluvreme ode uz prednost od 9 poena prednosti, bilo je 28:37.

Košarkaši Partizana su pokazali veliku borbenost u ovom delu igre, ali su u trećem periodu u potpunosti podbacili.

Primili su čak 28 poena, postigli svega 14, Metalac je predvođen Kutlešićem i Majstorovićem veoma brzo sustigao prednost i prestigao na kraju treće četvrtine. Posebno je bila vidljiva dominacija u skoku, Metalac je u jednom napadu imao čak 4 skoka da bi nakon toga Jevtović napravio korake.

Partizan je serijom od 7:0 uspeo da nadoknadi devet poena minusa sa početka poslednje četvrtine, da bi nakon poena Marinkovića usledilo izjednačenje na 4 minuta pred kraj.

Vitkovac je pogotkom na tri minuta pre kraja uspeo da dovede Partizan u vođstvo, da bi nakon toga obe ekipe nekako uspevale da ne postignu koš.

Metalac je u poslednji minut ušao sa samo pet poena u poslednjoj četvrtini, ali je Dušan Kutlešić izjednačio na 63:63.

Koprivica je imao dva slobodna bacanja na 24 sekunde do kraja utakmice, pogodio jedno, na drugoj strani Metalac se spetljao u napadu, bila je ničija lopta, ali je Malešević nekako uspeo da doda loptu Jošilu koji zakucava loptu u koš za pobedu Metalca.

Imao je Partizan priliku da za 1,8 sekundu pošalje loptu ka košu, ali im ni to nije pošlo za rukom pa je Malešević na drugoj strani nakon faula pogodio slobodna bacanja za 67:64.

Najefikasniji u Metalcu bio je Kutlešić sa 15 poena, Malešević je dodao 14, dok je u Partizanu najbolji bio Cvetković sa 13 poena, a Vitkovac je imao 11.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Trijumf Metalca u finišu meča

Izvor: TV Arena Sport, 03.Okt.2015, 09:18

Ekipa Partizana odigrala je veoma borbenu utakmicu prvog kola ABA lige u Valjevu i izgubila od Metalca u finišu meča rezultatom 65:64...Ekipa Partizana odlično je krenula u meč prvog kola ABA lige i nakon početne prednosti Metalca od 10:6 Partizan je u potpunosti preokrenuo rezultat i poveo na kraju...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.