I rekord i pobeda, Partizan ostao sam na vrhu pred plej-of!

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2020, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I rekord i pobeda, Partizan ostao sam na vrhu pred plej-of!

Pravi derbi u našoj najvećoj dvorani, pobeda Partizana uz rekordnu posetu.

U izvanrednoj atmosferi u beogradskoj ''Štark Areni'', košarkaši Partizana su večeras savladali Budućnost sa 87:82 u derbiju 19. kola ABA lige.

Ovo je 15. pobeda crno-belih, kojom su se izdvojili na vrhu tabele, tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja.

Iako je Partizan večeras imao rekordnu podršku sa tribina, gosti iz Podgorice nisu bili nimalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uplašeni.

Od samog starta su stekli blagu prednost koju su dugo održavali, pre svega zahvaljujući izvanrednom šutu Suada Šehovića i Danila Nikolića za tri poena.

Partizan je bio u stalnom rezultatskom zaostatku tokomnajvećeg dela prvog poluvremena, a najveću prednost Podgoričani su imali tokom drugog kvartala, kada je na semaforu stajalo 38:26 za Budućnost.

Tada se crno-beli konačno bude, najpre Volden pogađa uz faul, pa raspoloženi Pejdž pogađa trojku, a onda je kapiten Novica Veličković bio siguran sa linije penala i Partizan je brzo uhvatio priključak.

Do poluvremena, domaći su uspeli da stignu do minimalne prednosti i na odmor se otišlo rezultatom 47:45 u korist Partizana.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Kobsa, potom i Šehović nastavlja svoju trojkašku seriju iz prvog poluvremena i Partizan nije uspevao da se rezultatski ''odlepi''.

Slično je bilo i tokom poslednje četvrtine, Partizan je bio u blagoj prednosti, ali Danilo Nikolić svojom četvrtom trojkom u ovommeču donosi izjednačenje gostima na 72:72.

To se dogodilo na pet minuta i 50 sekundi pre kraja, ali od tog trenutka počinje ključna Partizanova serija. Najpre Mozli, pa Pejdž, pa pet vezanih poena Ognjena Jaramaza i Partizan je poveo sa 81:74.

Na ulasku u poslednji minut, Nikolić novom trojkom smanjuje na 83:78,  ali više od toga gosi nisu mogi večeras u ''Areni''.

Markus Pejdž je sa 20 poena bio najefikasniji u Partizanu (trojke 5/10), Jaramaz je upisao 19, a Veličković i Volden po 12 poena.

Kod Podgoričana, Šehović 21 poen, sve iz šuta za tri poena (7/10).

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Partizan,   Beogradska Arena

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Grobari'' u transu, ovakva euforija oko jednog igrača dugo nije viđena! (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2020

Oni su jednoglasni, on MORA da ostane, uprava je na potezu...Ko nije gledao utakmicu između Partizana i Budućnosti (87:82) i kada pogleda samo četiri postignuta poena Vila Mozlija, rekao bi ''ništa posebno'', ali nije sve u poenima...Ovaj momak je svojom neverovatnom energijom dao ogroman doprinos...

Nastavak na Sportske.net...

Partizan vs Budućnost - Kakav je raspored do kraja, može li doći do smene na vrhu?

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2020

Partizan je večeras obavio veliki posao, ali Podgoričani još imaju šanse da izbiju na vrh uoči plej-ofa...Derbi 19. kola ABA lige pripao je Partizanu, koji je uz sjajnu podršku sa tribina savladao Budućnost sa 87:82 i sada crno-beli na vrhu tabele imaju pobedu više u odnosu na večerašnjeg rivala...Ono...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.