Furiozni finiš Partizana, prvi poraz Ljubljančana!

Izvor: Sportske.net, 25.Okt.2020, 22:00

Furiozni finiš Partizana, prvi poraz Ljubljančana!

Dugo se Partizan mučio sa Ljubljančanima, a onda je u poslednjoj četvrtini našao rešenje!

U derbiju četvrtog kola ABA lige, košarkaši Partizana su u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 86-77.

Ovo je Partizanu druga pobeda, posle dv a startna poraza u ABA ligi, dok su Ljubljančani upisali prvi neuspeh posle tri pobede u nizu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Partizan je nešto bolje započeo utakmicu, ali Cedevita Olimpija je, predvođena raspoloženim Jakom Blažičem brzo odgovorila, pa smo praktično od samog početka gledali ravnopravnu borbu.

Tokom prve četvrtine, Partizan je imao i veoma loš period igre u napadu, uz pet izgubljenih lopti, ali su i Ljubljančani uzvratili istom merom, pa se to nije previše odrazilo na rezultat, mada je prvi kvartal završen vođstvom Cedevita Olimpije rezultatom 19:16.

Kapiten Partizana Novica Veličković je pogodio dve važne trojke, kako se gosti ne bi rezultatski odlepili, a kako je meč odmicao sve zapaženiji je bio i Erik Mika.

Ipak, najviše zahvaljujući Blažiču, Ljubljančani su i na poluvreme otišli sa blagom prednošću - 40:38.

Ravnopravna borba vođena je i u trećoj četvrtini, ponovo su se ekipe smenjivale u vođstvu, s tim što su odbrani Partizana sve više problema pravili i Braun i Murić, uz pominjanog Blažiča, dok je crno-bele održavao Miler-Mekintajer serijom trojki u ovom delu igre.

I pored njegove sjajne šuterske večeri, Partizan nije uspeo da stekne prednost na ulasku u poslednju četvrtinu, čak je i Cedevita Olimpija povela sa 72:68 početkom ovog dela igre, a onda kreće furiozni finiš Partizana - serija crno-belih od 16:0, za vođstvo od 84:72 i praktično je tada sve bilo rešeno, na nešto više od minut pre kraja, kada je Dangubić pogodio za tri poena.

Kodi Miler-Mekintajer je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi (trojke 5/7), a Rašon Tomas ga je pratio sa 13 poena i 12 skokova.

Kod gostiju, Jaka Blažič 24 poena, Murić se zaustavio na 13, Džons je upisao 11 poena, a Hopkins 10, uz 13 skokova.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.