EVROKUP: Crno-bela RAPSODIJA u Pioniru, Partizan savladao Zenit na krilima GROBARA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Crno-bela RAPSODIJA u Pioniru, Partizan savladao Zenit na krilima GROBARA (FOTO)

Odlična igra izabranika Nenada Čanka.

Košarkaši Partizana slavili su u okviru drugog kola Evrokupa u dvorani Aleksandar Nikolić ekipu Zenita iz Sankt Petersburga 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17) Crno-beli su bili inferiorni tokom prvog poluvremna, da bi u nastavku na krilima Lendjela i Zagorca potpuno preokrenuli tok meča i ostvarali važan trijumf u evropskom takmičenju.

Počela je utakmica II kola @EuroCup #KKPartizan - @zenitbasket #7DaysEuroCup pic.twitter.com/Yhi6xeuWMu
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 9, 2018

Partizan je u meč protiv Zenita ušao sa Pecarskim na poziciji četiri, što i nije baš urodilo plodom. Crno-beli su imali problema da u napadu dođu do lakih poena kao i otvorenih pozicija za šut spolja, pa su Rusi odmah na startu stekli prednost od 10:2. Ideja sa Pecarskim koji je trebao da raširi odbranu Zenita za prodore Pejdža, Zagorca i Marinkovića nije dobro prošao, pa je Nenad Čanaka morao da posegne za novim rešenjima. Posle tajm-auta sredinom prve deonice Partizan je za nepun minut napravio seriju od 6:0 i vratio se u ovaj meč! Odličnom odbranom na liniji dodavanja, kao i bek-dor kombinacijama u napadu, crno-beli su uhvatili onaj prepoznatljv ritam i podigli publiku u Pioniru na noge. Dobrom odbranom do kraja prvih deset minuta Partizan je uspeo da uhvati priključak i u drugu deonicu uđe sa rezultatom 22:21 za ruski tim.

Posle prvih 10 minuta, #KKPartizan - @zenitbasket 21:22#7DaysEuroCup pic.twitter.com/OnqMsZlkAt

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 9, 2018

Iako su trojkom Marinkovića crno-beli poveli na startu druge deonice usledila je serija ruskog tima od 10:0 za novu maksimalnu prednost 26:34. Velikih problema Partizanu u dosadašnjem delu meča pravio je Rejnolds, koji je bio nerešiva enigma za izabranike Nenada Čanka. Greškama u napadu Partizan je otvarao prilike za lake poene iz kontranapada gostujuće ekipe. Zenit je suvereno držao prenost koju je stekao na startu druge četvrtine, a crno-beli su bili nemoćni u tom trenutku da preokrenu tok meča. Veliki broj pogrešnih dodavanja uzrokovale su ovakvoj prednosti Rusa, ali i uprkos takvom razvoju situacije na terenu, domaći tim je pred odlazak na veliki odmor odmor došao na minus tri, 39:42! Konačan rezultat posle prvih 20 minuta glasio je 39:46 za ekipu Zenita!

Na poluvremenu, #KKPartizan - @zenitbasket 39:46#7DaysEuroCup pic.twitter.com/i2qK9lFwir

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 9, 2018

Na krilima Džoka Lendejla, Partizan je u drugo poluvreme ušao gotovo preporođen! Sa dve vezane trojke iz pik en pop akcije, visoki Australijanac je zapalio publiku u dvorani, koja je dodatno podigla agresivnost spoljne linije crno-belih u defanzivi za pednost od 52:51!

Natavili su crno-beli sa agresivnom odbranom, a do maksimalnih plus šest - 61:55, vodio ih je Rade Zagorac! Krilni igrač je sredinom treće deonice igrao kao u transu i sa dve vezane trojke i nekoliko odličnih prodora još više podigao nivo igre domaćeg tima! Zenit je imao problema sa šutem spolja, što su izabranici Nenada Čanka na sjajan način iskoristili i uspeli da nametnu svoj stil igre. Serijom 7:0 Zenit je ponovo došao na minus jedan i na odmor pred poslednji deset minuta uđe sa nerešenim rezultatom 65:65!

Posle 3/4, #KKPartizan - @zenitbasket 65:65#7DaysEuroCup pic.twitter.com/uXRQwmpJ4b

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 9, 2018

U poslednjih deset  inuta viđena je rezultatska klacklaica.. Partizan je uspevao da kontroliše igru i bude u blagoj prednosti. Krilni igrač ruskog tima Jutof pravio je velike probleme odbrani Partizana šutem spolja, što je održavalo Zenit u igri. Kombinovao je Nenada Čanak u želji da pronađe petorku koja će pronaći onaj agresivan ritam sa početka treće četvrtine. Trojkom Banđe Sija na tri minuta do kraja crno-beli su došli blizu trijumfa! Sa četiri vezana poena Đorđa Gagića, PArtizan je poveo sa plus sedam u samom finišu...

PARTIZAN - ZENIT SANKT PETERSBURG 87:82 (21:22, 18:24, 26:19, 22:17)

DVORANA: Aleksandar Nikolić

SUDIJE: Perez, Latiševs, Renoa.

Partizan: Pejdž, Si, Aranitović, Marinković, Gegić, Veličković, Pecarski, Gavrilović, Zagorac, Lendejl, Gagić, Nikolić

Zenit Sankt Petersburg: Rejnolds, Mekel, Desjatnikov, Truskin, Voronov, Simonović, Panin, Jutof, Skrab, Valijev.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.