Drama u Baru, ništa od Partizanovog preokreta! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Baru, ništa od Partizanovog preokreta! (video)

Fenomenalni Nemanja Vranješ sprečio preokret Partizana na gostovanju u Baru, Mornar slavio u dramatičnoj završnici.

Posle dve startne pobede, ekipa Partizana večeras je pretrpela i prvi poraz ove sezone u ABA ligi. Crno-beli su večeras gostovali u Baru, gde je domaći Mornar slavio rezultatom 97:94.

Partizan je preko Gagića poveo sa 2:0 na početku meča, ali odmah zatim kreće sjajna serija domaćih od 13:0, u režiji Keniga, Lukovića i Mićovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Tek je Lendejl uspeo da je prekine svojim poenima na oko četiri i po minuta do kraja prvog kvartala.

Barani su tada stekli tih desetak poena prednosti i Partizan do sredine poslednje četvrtine nije uspevao da taj zaostatak nadoknadi.

Šut za tri poena je odlično funkcionisao kod domaćih, posebno raspoložen u prvom poluvremenu bio je Vranješ, koji je u tom delu igre šutirao 3/3 van linije 6.75, a uz njega, koš Partizana su dalekometnom paljbom pogađali i Voler, Kenig, Kerington.

Uz njih, odličan je pod košem bio i centar Mornara Uroš Luković, dok je Partizanu nedostajala prepoznatljiva partija Radetra Zagorca, koji je briljirao u nekoliko prethodnih mečeva.

Na poluvreme se otišlo vođstvom domaćih od 14 poena razlike - 50:36, Partizan je pokušao već od starta treće četvrtine da izvrši pritisak i što pre smanji tu razliku, ali u tome crno-beli dugo nisu uspevali, i pored bolje igre u odbrani. Nekoliko kontri je ekipa Nenada Čanka brzopleto upropastila, što su Barani umeli da kažnjavaju.

Ipak, sredinom poslednje četvrtine, Partizan uspeva da uhvati priključak, zahvaljujući pre svih centru Đorđu Gagiću, koji je pravio sve više problema ekipi Mornara i u poslednja tri minuta ušlo se rezultatom 81:77 za domaće.

Potom sledi još jedan pogodak sve boljeg Gagića, za 81:79 i meč je ušao u neizvesnu završnicu!

Barani reaguju tajm-autom, a onda - trojka fenomenalnog Vranješa sa devet metara za povratak na ''plus pet'' - 84:79!

Na drugoj strani, Gagić polovično realiozuje slobodna bacanja, ali onda opet Vranješ - još jedna trojka za 87:80 i delovalo je da je to bio kraj nadama crno-belih da mogu do preokreta!

Ipak, Partizan preko Zagorca prilazi na minus dva, na oko 40 sekundi do kraja, ali Kenig odmah uzvraća za 91:87.

Posle novog tajm-auta crno-belih, Markus Pejdž pogađa trojku i ova utakmica je zaista postala dramatična - 91:90!

Sledi brz faul nad Vranješom, oba puta je bio precizan, ali Pejdž opet uzvraća za 93:92!

Vranješ je ponovo fauliran na 15 sekundi do kraja i ponovo je bio siguran sa linije penala - 95:92!

Uzvratio je Gagić na sedam sekundi pre kraja (95:94) , a onda poslednji tajm-aut, sedam sekundi pre kraja!

Do kraja, još jednom isti scenario, faul nad Vranješom koji ponovo pogađa slobodna bacanja i postavlja konačnih 97:94. Pejdž je pokušao trojkom da uzvrati, ali iz teške pozicije nije uspeo.

Nemanja Vranješ se na kraju zaustavio na 26 poena (trojke 5/5, slobodna bavanja 11/12), uz njega Kenig odličan sa 23 poena (trojke 4/7), Luković je upisao 12 poena uz sedam skokova, a Mićović 11 poena.

U Partizanu, Đorđe Gagić 21 poen, ali samo dva skoka, Pejdž 18 poena, uz šest asistencija, Marinković 14, a Lendejl 11 poena, od kojih je većinu postigao u prvom poluvremenu.

Ovo je prvi poraz Partizana ove sezone u ABA ligi, Mornar je upisao prvu pobedu u tri odigrana kola.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranješova haubica sprečila Partizanov povratak iz mrtvih

Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2018

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz u Jadranskoj ligi. Kao i prošle godine, Mornar je na svom terenu u uzbudljivoj završnici savladao beogradske crno-bele sa 97:94 i upisao prvenac u regionalnom takmičenju.  Cela utakmica ličila je na onaj crtani film o Peri Kojotu i Ptici trkačici....

Nastavak na MozzartSport.com...

''Grobari'' analiziraju poraz - Šta nedostaje Partizanu i ko je njegov ''iks faktor''? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2018

Prvi utisci navijača Partizana posle prvog ovosezonskog poraza crno-belih u ABA ligi...Partizan nije uspeo da nastavi sa pobedama u ABA ligi, pošto je večeras u trećem kolu poražen od Mornara u Baru sa 97:94...Crno-beli su dugo bili u dvocifrenom zaostatku, ali su utakmicu uveli u dramatičnu završnicu...

Nastavak na Sportske.net...

Čanak: Pamet nije bila proporcionalna energiji

Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2018

Trener košarkaša Partizana Nenada Čanak rekao je posle poraza na gostovanju u Baru kod Mornara da je njegova ekipa odigrala lošu odbranu na protivničkim šuterima i da je u zbog toga previše energije potrošila jureći rezultatski zaostatak. Partizan je u hali Topolica u trećem kolu Jadranske...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.