Bitka za plej-of: Partizan čeka kralja, Zvezda u Francuskoj

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 09:32

Bitka za plej-of: Partizan čeka "kralja", Zvezda u Francuskoj

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde nastupaju u razmaku od pola sata u 32. kolu Evrolige.

Crno-beli bitku za plej-of nastavljaju protiv Real Madrida, od 20.30 časova u svojoj Areni.

Pola sata kasnije počinje gostovanje Zvezde ekipi ASVEL-a u francuskom Vilerbanu u blizini Liona.

Partizan protiv "kraljevskog" kluba može da potvrdi mesto u plej-ofu, u slučaju pobede, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ako se poklope i porazi Baskonije ili Žalgirisa protiv Fenerbahčea, odnosno Valensije.

Uoči ovog duela trener Partizana Željko Obradović istakao je da njegovu ekipu čeka težak susret, naročito zbog gustog rasporeda.

"Još juče smo krenuli da pričamo o Real Madridu, timu koji je u toj poziciji kojoj jeste, a pričati o Real Madridu i svemo onome šta on predstavlja u evropskoj košarci i šta je ove godine sa ovim rosterom, mislim da nema potrebe. Čeka nas teška utakmica i još jedna prilika da damo sve od sebe i da vidimo da li možemo da odigramo neke minute bolje nego na prethodnoj utakmici protiv Barselone", rekao je Obradović.

Što se tiče Zvezde, ekipa Duška Ivanovića matematički i dalje može da se domogne Top 8, ali su šanse minimalne.

Da bi se crveno-beli plasirali u plej-of, potrebno je da pobede u preostala tri meča (ASVEL, Olimpijakos, Fenerbahče), a da Žalgiris i Baskonija izgube sve utakmice do kraja.



"Asvel je super atletska ekipa. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija. Međutim, oni su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu",
rekao je Ivanović pred ovo gostovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.