Bio je penal za Partizan, a Zvezdi ga ne bi dosudili u LŠ VIDEO

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bio je penal za Partizan, a Zvezdi ga ne bi dosudili u LŠ" VIDEO

Član Sudijske komisije FSS Igor Radojičić smatra da je Partizan oštećen za penal na gostovanju Radničkom u Nišu (2:2).

Sporni trenutak se dogodio u prvom poluvremenu pri vođstvu Radničkog 1:0, kada ja defanzivac niškog tima Radovan Pankov rukom zaustavio loptu pred gol linijom.

"Da je Pankov odigrao glavom i da ga je pogodila u ruku, onda nema prekršaja. Međutim, pošto nema odigravanja glavom i lopta ide ka golu, igrač nema nameru da zaustavi loptu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušava da odigra glavom, ali istovremeno kako pomera telo pomera i ruku, širi svoje telo, pravi prepreku lopti i ovo jeste prekršaj. Iz ovih razloga koje sam naveo", rekao je Radojičić.

Radojičić smatra i da je linijski sudija opravdano poništio gol Marka Mitrovića pri 2:2 u 87. minutu, zbog ofsajda.

"Kada igrač postiže pogodak dva igrača se okreću ka pomoćnom sudiji. On je možda i ceo metar ispred, tako da možda i nije toliko diskutabilna situacija. Važna i teška odluka, ali je sudija u pravu. Dva igrača su se zatrčala ka igraču, misleći da nije u pravu, ali su zastali, s obzirom na autoritet sudije".

Član Sudijske komisije je analizirao i sporne momente iz pobede Crvene zvezde nad Mladošću (2:1), pre svega penal za domaćina na "Rajku Mitiću".

"Jeste Pavlović stavio ruke na igrača Crvene zvezde, ali sam uveren da dobar deo sudija ne bi ovo dosudio kao prekršaj. Razumem i sudiju, on je video kontakt, ali nije ni svaki kontakt prekršaj. Pitanje je koliko ima povlačenja, moram da priznam da nije baš ubedljivo. Možda je nečega i bilo, ali uveren sam da ovakve stvari se u Ligi šampiona i Ligi Evrope ne bi sudile kao prekršaj", prokomentarisao je Radojičić.

Sporan je bio i meč koji je Zvezda odigrala tokom nedelje u Kruševcu, kada golman crveno-belih Milan Borjan nije isključen igrao je igrao rukom van kaznenog prostora, što je strogo zabranjeno i često se sankcioniše crvenim kartonom.

"Prvo pitanje koje mi je bilo upućeno o ovome bilo je da li je ovo uopšte prekršaj, jer ga je lopta pogodila u ruku. Dakle, da analiziramo prvo taj segment. Da li može da vas pogodi lopta koja putuje 30-40 metara? Nespretno je, ali očigledno je pogrešio igrač ispred njega. Tako da prekršaj jeste bio. S obzirom na to da prvo vidimo igrača Zvezde, koji je odmah iza golmana, pa da onda vidimo igrača Napretka, mislim da je žuti karton više nego dovoljan".
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.