Baltički tinejdžer sledeći rival crno-belih: Partizan prvi put u Litvaniji!

Izvor: BKTV News, 20.Jul.2018, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baltički tinejdžer sledeći rival crno-belih: Partizan prvi put u Litvaniji!

Novi izazov za crno bele, na prvi pogled lak zalogaj pred ozbiljne izazove.

Izabranici Miroslava Đukića večeras su na stadionu u Humskoj overili plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su savladali crnogorskog predstavnika Rudar iz Pljevlja u obe utakmice istim rezultatom 3:0. U nastavku pohoda ka grupnoj fazi lige Evrope predstoji im dvomeč sa litvanskim Trakaijem, koji je iznenađujuće eliminisao kazahstanski Irtiš iz Pavlodara ukupnim rezultatom 1:0. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Zanimljiv podatak, uprkos bogatoj listi rivala iz većine evropskih država, Partizan se nikad u svojoj istoriji u evropskim takmičenjima nije sastajao sa klubovima iz Litvanije!

Sa druge strane, Trakai je klub sa skromnom fudbalskom istorijom, osnovan ne tako davne 2005. godine. Litvanski predstavnik prvi evropski izlet imao je u sezoni u kojoj je proslavio desetogodišnjicu osnivanja i od tad svake sezone bio je učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope. U prethodnoj sezoni ostvario je najveći uspeh na internacionalnoj sceni preskočivši dva stepenika škotski Sent Džonston i švedski Norkoping. Ipak, Škendija se ispostavila kao nepremostiva prepreka za Trakai.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Trakaija je na programu 26. jula od 19h u Humskoj, revanš je zakazan za 2. avgust u Viljnusu sa početkom od 20.30 minuta, a srpski vicešampion slovi za velikog favorita za prolazak u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Poput crno-belih i Crvena zvezda će snage odmeriti sa ekipom iz Litvanije, šampionu Srbije put se ukrstio sa prvakaom Suduvom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Susreti večitih sa litvanskim predstavnicima mogu poslužiti i stručnom štabu naše reprezentacije, koju na jesen očekuju dueli sa Litvanijom u okviru Lige nacija.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.