BAJERN DEMOLIRAN U ISTANBULU: Efes pogurao Partizan ka PLEJ-OFU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 22:42

BAJERN DEMOLIRAN U ISTANBULU: Efes pogurao Partizan ka PLEJ-OFU!

Stanje na tabeli sve govori...

Košarkaši Efesa savladali su kao domaćini minhenski Bajern rezultatom 109:86, u utakmici 28. kola Evrolige.

Istanbuslki tim ostvario je važnu pobedu pobedu u brobi za mesto u plej-inu, pre svega zahvaljujuči sjajnoj trećoj deonici koju su rešili u svoju korist as čak 19 razlike (35:16).

Bavarci su nešto bolje otvorili utakmicu u "Sinan Erden Domu" i tokom prve deonice imali i vođstvo od devet poena (26:17), ali se Efes >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << serijom 9:0 dohvatio egal. Do odlaska na poluvreme viđena je iznednačena košarka, a domaćin je zahvaljujuči seriji 13:3 na veliki odmor odneo rezultatski plus - 53:49.

Very important win for @AnadoluEfesSK against Bayern. #EveryGameMatters pic.twitter.com/59XWu1XWIv

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 7, 2024

Usledila je furiozna treća deonica Efesa koji je na krilima Vila Klajburna i Šejna Larkina za četiri minuta igre došao do plus 15 (69:54), a u poslednji desetominutni period je poneo 23 poena prednosti (88:65).

Tada je već bilo jasno da će turski velikan upisati pobedu koja je obradovala i navijače Partizana, budući da bi crno-beli eventualnom pobedom u Milanu mogli da obema ekipama pobegnu za dve pobede. Svakako je dobro da Bavarci neće dobiti priliku da se izjednače sa crno-belima, od kojih imaju bolji međusobni skor, dok Efes nema.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Šejn Larkin sa 28 poena, dok je Vil Klajburn dodao 21. Na drugoj strani je Karsen Edvards brojao do 19, a srpski reprezentativac Vladimir Lučić je dodao 18 poena, četiri asistencije i tri skoka. Zapažen je bio i Serž Ibaka sa 15 poena i šest skokova.

Što se tiče stanja na tabeli, ovaj meč je bio direktan okršaj za poziciju, te je Efes sada na 12. mestu sa skorom 12-16, dok je Bajern sa istim skorom na mestu niže.

Evroliga, 28. kolo

Četvrtak:

Efes - Bajern Minhen 109:96

Monako - Crvena zvezda 98:80

20:05 Makabi - Žalgiris

20:30 Valensija - Barselona

20:45 Real Madrid - Fenerbahče

21:00 Olimpijakos - Virtus Bolonja

Petak:

20:15 Panatinaikos - ASVEL

20:30 Baskonia - Alba Berlin

20:30 Olimpija Milano - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.