Amerikanci: Srpski Prvi partizan metak broj 3

Izvor: B92, 14.Dec.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci: Srpski Prvi partizan "metak broj 3"

Uvoz municije u SAD je u ekspanziji i taj sektor se trudi da održi korak s prodajom oružja. Među najvećim proizvođačima municije u svetu i srpski Prvi partizan.

Uvoz municije u SAD je skočio u novembru više od 200 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prema podacima kompanije sa sedištem u Njujorku - Panjiva.

2.865 tona metaka je uvezeno prošlog meseca, što je ukupuno 17.850 tona u poslednjih 12 meseci, podaci su Panjive. Ističu i da su kupci bili uglavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civili, a ne vojska.

Prodaja municije raste već neko vreme, zajedno sa povećanjem prodaje oružja. Ovaj trend pokazuje da je rast uvoza ubrzan.

"Ovo je neobično, što nam govori da postoji potreba kupaca koju proizvođači u SAD ne mogu da zadovolje“, rekao je analitičar Panjive Kris Rodžers.

Kompanija podseća da je na vrhu stranih proizvođača južnokorejska kompanija Pungosan korp, zatim Munzioni iz Italije i naš Prvi partizan.

Ministarstvo odbrane je ove godine obećalo da će naći način da pomogne "Prvom partizanu" u ostvarivanju aktuelnog i ambicioznog investicionog plana. Kompaija je tokom poslednjih godina zaposlila više od 1.000 novih radnika, što je uslovilo povećanje proizvodnje.

"Ova kompanija je veoma uspešna na tržištu vojne, sportske i lovačke municije. Može se reći da predstavljamo brend države", rekao je nedavno generalni direktor kompanije Prvi partizan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.