ABA LIGA: Partizan se PROŠETAO kroz Novo Mesto, debitovao i Angola... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Partizan se PROŠETAO kroz Novo Mesto, debitovao i Angola... (VIDEO)

Bez problema za lidera u 20. kolu regionalnog takmičenja.

Košarkaši Partizana deklasirali su Krku u 20 kolu ABA lige u dvorani "Leon Štukelj" rezultatom 76:61 (15:25, 12:22, 11:11, 18:23).

Crno-beli su susret prelomili već u prvom poluvremenu kada su stekli 20 poena prednosti (47:27), a napravili su još jedan korak ka prvom mestu nakon regularnog dela regionalnog takmičenja.

Meč je počeo izuzetno tvrdo, kao što je tradicionalno u hali u Novom Mestu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Košem Đape Krka je povela sa (:4 u četvrtom minutu susreta, ali su od tada crno-beli "zagospodarili" parketom. Nikola Janković je kompletirao "dva plus jedan" za preokret (11:8), a zatim je usledila nova velika serija gostiju od 12:2, pa je već u devetom minutu razlika bila dvocifrena u korist lidera ABA lige (23:12).

👌👌👌 Muhamed Pašalić from downtown!@bckrka | @PartizanBC #ABALiga pic.twitter.com/s3VBFYf8tb

— ABA Liga (@ABA_League) February 29, 2020

Poslednji koš u prvom kvartalu delo je Vila Mozlija, na asistenciju Zagorca, pa je Partizan sa 25:15 otišao na mini odmor.

ALLEY-OOOOP TIME!

⬆️ Rade Zagorac

⬇️ @TheRealWillMo42 @bckrka | @PartizanBC #ABALiga pic.twitter.com/0xUeh0Uvc0

— ABA Liga (@ABA_League) February 29, 2020

Na početku druge četvrtine poentirao je Tomas, a onda je slovenački tim uzvratio sa sedam uzastopnih poena čime je prišao na 27:22 u 14. minutu meča, nakon koša Balažića. Ipak, od tada je četa Andree Trinkijerija maksimalno pojačala angažman u odbrani, te je za gotovo šest minuta košarke primila tek pet poena. Sa druge strane goste je krenuo i šut za tri poena, a redom su pogađali Birčević, Pejdž, Jaramaz...

Crno-beli su dominirali i u skoku, naročito pod košem Slovenaca, pa su na veliki odmor otišli sa komotnih 20 razlike (47:27), čime su i prelomili ovaj meč u svoju korist.

HALFTIME: @bckrka - @PartizanBC 27:47. Jošilo 7 | Birčević 12.

Stats: https://t.co/Tsh75bS0d4 #ABALiga pic.twitter.com/5AvM6vlBUg

— ABA Liga (@ABA_League) February 29, 2020

Početak treće deonice je bio veoma neefikasan. Prvi koš viđen je tek u trećem minutu, i to zakucavanje centra gostiju Vila Mozlija. Krka je tada vezala dve trojke pogocima Pašalića ili Jošila za 49:33, ali domaći nisu uspeli da u potpunosti iskoriste Partizanov "post" koji je trajao gotovo četiri minuta. Ipak, krajem trećeg kvartala ponovo je bilo 20 razlike, čime je Partizan sa sigurnom prednošću ušao u poslednju deonicu (58:38). Najraspoloženiji u gostujućem taboru bio je Stefan Birčević, koji je dao čak 17 koševa, uz četiri trojke, a povremeni srpski reprezentativac je ujedno bio i jedini dvocifreni kod našeg predstavnika.

.@Europcar MAGIC MOMENT: Welcome to #ABALiga Mr. Angola!@PartizanBC newcomer gets the job done at both ends of the court!https://t.co/rdWrUnE4xQ. pic.twitter.com/jautGQ1XcX

— ABA Liga (@ABA_League) February 29, 2020

Završna deonica se svela na rutinsko odrađivanje posla u kojoj su crno-beli konstantno vodili između 15 i 20 razlike. Italijanski stručnjak je iskoristio situaciju na parketu da odmori nosioce igre koji su "izneli" Kup Radivoja Koraća, a nešto veću minutažu dobili su mladi Trifunović, Mekadu i debitant Angola.

Partizan naredni meč igra već u sredu kada od 21 čas dočekuju Trento u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa.

KRKA - PARTIZAN

DVORANA: "Leon Štukelj"

GLEDALACA: 1.200

SUDIJE: Koljenšić, Peić, Šundić

KRKA: Kouzi, Jančar Jarc, Škedelj, Pašalić, Stipančev, Đapa, Fifolt, Balažić, Jošilo, Stergar, Ramljak.

PARTIZAN: Angola, Volden, Zagorac, Pejdž, Mekadu, Jaramaz, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli.

ABA liga, 20. kolo

subota

Krka - Partizan

Zadar - FMP (20)

nedelja

Mega - Igokea (12)

Primorska - Cedevita (20)

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (21)

ponedeljak

Budućnost - Mornar (18)

Pogledajte rezultate

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Ilić, lepša polovina Sergeja Milinkovića-Savića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pauza nije ostavila traga, Partizan ubedljiv u Novom Mestu

Izvor: RTS, 29.Feb.2020

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Krke sa 76:61, u utakmici 20. kola ABA lige. Crno-beli su prišli još jedan korak ka osvajanju prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja. Crno-beli meč u Novom Mestu prelomili još u prvom poluvremenu, kada su stekli 20 poena prednosti. ...

Nastavak na RTS...

Partizan suvereno prošao kroz Novo Mesto!

Izvor: Sportske.net, 29.Feb.2020

Crno-beli stigli do 16. pobede u ABA ligi...Košarkaši Partizana stigli su i do 16. pobede u ABA ligi ove sezone čime su se dodatno učvrstili na prvom mestu na tabeli ovog takmičenja. Crno-beli su slavili na gostovanju Krki u Novom Mestu rezultatom 61:76...Krka je bolje ušla u meč pošto je nakon...

Nastavak na Sportske.net...

Rutinska pobeda Partizana protiv Krke u Novom Mestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima u Novom mestu Krku sa 76:61 (25:15, 22:12, 11:11, 23:18), u 20. kolu ABA lige...Izabranici Andree Trinkijerija ostvarili su 16. trijumf ove sezone u regionalnom takmičenju i uz četiri poraza, drže prvo mesto na tabeli...Crno-beli su od početka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ABA LIGA: Zadar SRUŠIO FMP!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020

Ovo će obradovati navijače...Košarkaši FMP Železnika poraženi su u Zadru u 20. kolu ABA lige rezultatom 81:76, posle neizvesne završnice..."Panteri" su ovim porazom definitivno ostali bez šansi da se plasiraju u plej-of regionalnog takmičenja, s obzirom da sada imaju polovičan učinak na Jadranu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Druga liga: od južnjaka slavili samo košarkaši niškog Fer pleja

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2020, 11:24

U mečevima 20. kola Druge košarkaške lige od predstavnika juga Srbije pobedu je zabeležio samo niški Fer plej koji je na svom terenu savladao Proleter iz Zrenjanina rezultatom 89:85 (20:15, 18:18, 20:31, 31:21). Poraze su pretrpeli Konstantin iz Niša, Pirot i leskovačko Zdravlje.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.