Zaharova: Pariz i Berlin da prestanu da učestvuju u kampanji protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 17:21

Zaharova: Pariz i Berlin da prestanu da učestvuju u kampanji protiv Rusije

Zvanična Moskva pozvala je Pariz i Berlin da prestanu da učestvuju u propagandi o ruskim vojnim vežbama na ruskoj teritoriji, koje nisu pretnje nikome, rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Još jednom, pozivamo naše partnere, uglavnom se to odnosi na Nemačku i Francusku kao naše partnere iz Normandijskog formata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da prekinu da učestvuju u propagandi protiv Rusije i umesto toga da utiču na Kijev da smiri tenzije na istoku Ukrajine, regionu Donbas i da primeni Sporazum iz Minska", rekla je Zaharova, preneo je TASS.

Učesnici Normandijskog formata su četiri zemlje - Nemačka, Rusija, Ukrajina i Francuska - koje su se neformalno sastale tokom proslave Dana D u Normandiji 2014. godine, sa ciljem da se reše sukobi u Donbasu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PARTNERSTVO RUSIJE I TURSKE NA VELIKOM ISPITU: Zaharova upozorila Ankaru da pazi šta radi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021

Jasno stavila do znanja šta Moskva traži od Ankare..Moskva je tokom razgovora sa rukovodstvom Turske pozvala na uzdržavanje od koraka, koji podstiču revanšističke težnje Kijeva, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova...- Tokom kontakata sa rukovodstvom Turske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.