Uhapšen glavni osumnjičeni za napade u Parizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen glavni osumnjičeni za napade u Parizu

Belgijska policija uhapsila je danas ukupno pet osoba u akcijama u Briselu, uključujući glavnog osumnjičenog za pariske napade Salaha Abdeslama i porodicu koja ga je skrivala, saopštilo je tužilaštvo.

To je na konferenciji za novinaresaopštio portparol federalnog tužilaštva Tijeri Verts, prenosi AFP.

On je dodao da je u akciji hapšenja Abdeslam lakše ranjen u nogu i da je prebačen u bolnicu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Još jedan muškarac je lakše ranjen i hospitalizovan. Uhapšene su još tri osobe, članovi iste porodice koja je skrivala Abdeslama i njih će istražitelji saslušati, dodao je Verts.

Nešto ranije, zajedničku konferenciju za novinare održali su belgijski premijer Šarl Mišel i francuski predsednik Fransoa Oland.

Mišel je saopštio da su u današnjoj akciji policije uhapšena trojica osumnjičenih za pariske napade, uključujući Salaha Abdeslama.

Ovo veče je uspeh u borbi protiv terorizma, rekao je Mišel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom, prenosi AP.

Francuski predsednik je, takođe, potvrdio da je Abdeslam uhapšen i formalno identifikovan.

Oland je dodao da istraga o pariskim napadima nije gotova i da će biti još hapšenja, navodi AP.

On je čestitao belgijskoj vladi na operaciji koja je trajala nekoliko nedelja i dodao da očekuje ekstradiciju Abdeslama što je pre moguće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Glavni atentator iz Pariza pobegao belgijskoj policiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2016

Glavni organizator i učesnik u terorističkom napadu u novembru u Parizu Salah Abdeslam u utorak je uspeo da izmakne poteri belgijske i francuske policije u Briselu, kada je ubijen jedan od trojice islamskih terorista koji su vatrom iz kalašnjikova napali policiju...To danas javlja belgijska TV stanica...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.