U Parizu održan sastanak o sirijskoj krizi

Izvor: B92, 15.Dec.2015, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Parizu održan sastanak o sirijskoj krizi

Predstavnici desetak zapadnih i arapskih zemalja održali su sastanak u Parizu posvećen rešavanju sirijske krize.

To okupljanje je održano uoči međunarodnog sastanka o tom pitanju 18. decembra u Njujorku.

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus bio je domaćin sastanka na kojem su bili ministri inostranih poslova SAD, Velike Britanije, Nemačke, Italije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Emirata, Jordana, Katara i Turske.

Posle sastanka nije izdato saopštenje.

Američki državni sekretar Džon Keri koji je učestvovao na sastanku, posle Pariza putuje u Moskvu gde su predviđeni sastanci s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

Današnji sastanak bi trebalo da pripremi još veći sastanak u sedištu UN 18. decembra.

Keri je posle sastanka samo kratko izjavio da će o sirijskoj krizi sutra detaljnije razgovarati s ruskim zvaničnicima.

"Želimo brz dogovor o mirovnim pregovorima u okviru rezolucije Saveta bezbednosti UN", koja će možda biti predstavljena u petak u Njujorku, izjavio je Frans presu izvor blizak francuskoj diplomatiji.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Nju Jork,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri sa saveznicima o krizi u Siriji, u Moskvi s Putinom

Izvor: Blic, 15.Dec.2015

Američki državni sekretar Džon Keri razgovarao je u Parizu sa kolegama savezničkih zemalja o sirijskoj krizi uoči međunarodnog sastanka, posvećenog tom problemu, u Njujorku krajem nedelje.

Nastavak na Blic...

Keri doputovao u Moskvu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2015

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je jutros u Moskvu gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ruskim kolegom Sergejom Lavrovom...Na dnevnom redu razgovora u Moskvi biće sirijska kriza i situacija u Ukrajini...Keri je u Moskvu stigao iz Pariza, gde je učestvovao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.